ΑρχικήsecurityΔιαλέξτε ένα απ'τα 7 πιο ασφαλή Apps & κρυπτογραφήστε τα Chats σας!

Διαλέξτε ένα απ’τα 7 πιο ασφαλή Apps & κρυπτογραφήστε τα Chats σας!

Διαλέξτε ένα απ'τα 7 πιο ασφαλή Apps & κρυπτογραφήστε τα Chats σας!
Διαλέξτε ένα απ’τα 7 πιο ασφαλή Apps & κρυπτογραφήστε τα Chats σας!

Είναι τα μηνύματά σας ιδιωτικά και ασφαλή; Ή είναι ευάλωτα σε αδιάκριτα μάτια;

Έχει αποκαλυφθεί πως Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας συγκεντρώνει τα μηνύματα μας εδώ και χρόνια – έως και 200 εκατομμύρια την ημέρα. Συγκεντρώνουν ό, τι μπορούν από τον καθένα, ότι μπορούν από τα κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο. Απλά αναλύοντας τα μηνύματα σας, μπορούν να εντοπίσουν με ποιον και για ποιον μιλάτε, πόσο συχνά, και τη θέση σας σε κάθε δεδομένη στιγμή, ακόμη και να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές σας συναλλαγές.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/101707/ta-agaphmena-sas-apps-sas-kataskopeuoun/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#dc531c” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Ναι, είναι αλήθεια πως τα αγαπημένα σας apps… σας κατασκοπεύουν! 8-)[/su_button]

Μπορούν ακόμη να το πράξουν και από “απρόσεκτα σχεδιασμένες” εφαρμογές στο smartphone σας. Πολλά λεγόμενα “leaky apps” εκμεταλλεύονται από κυβερνητικούς οργανισμούς με σκοπό να εξορύξουν ακόμη περισσότερο ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τους χρήστες τους. Ένας εκπληκτικός αριθμός από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ανασφαλείς, καθώς οι δημιουργοί τους βάζουν τη χρηστικότητα και τα χαρακτηριστικά τους σε πρώτη θέση αντί της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών τους.

Άλλες εφαρμογές σκόπιμα συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με εσάς, εκμεταλλευόμενες τα προνόμια και τα δικαιώματα που τους παρέχει αυτόματα η εγκατάστασή τους στις συσκευές των χρηστών τους. Ένα διάσημο παράδειγμα είναι το Facebook messaging app, το οποίο πυροδότησε μια θύελλα διαμαχών σχετικά με τα δικαιώματα που ζητά κατά την εγκατάστασή του.

Η διαμάχη δεν κράτησε πολύ, όμως, και τα εκατομμύρια των χρηστών αποφάσισαν να κατεβάσουν την εφαρμογή ούτως ή άλλως. Όπως γνωρίζει το Facebook, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στο ψιλά γράμματα, ακόμα και αν το κάνουν, είναι πρόθυμοι να εμπορευθούν το δικαίωμά τους στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής ως αντάλλαγμα την ευκολία.

Τι γίνεται όμως αν αρνηθείτε να εγκαταλείψετε την ιδιωτικότητά σας; Τι και αν γνωρίζετε πως δεν έχετε “τίποτα να κρύψετε”, αυτό από μόνο του  είναι μια επικίνδυνη σκέψη, και θα πρέπει να κατανοήσετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν αφήνοντας απροστάτευτες τις προσωπικές σας πληροφορίες, κινδυνεύοντας να πέσουν σε λάθος χέρια που θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον σας;

[su_button url=”https://www.secnews.gr/100482/six-useful-android-apps-you-probably-havent-heard-of/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5adc1c” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Επίσης: Έξι άκρως ενδιαφέροντα Android apps που δεν γνωρίζετε! Δείτε τα![/su_button]

Αν θέλετε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς κάνετε messaging στο smartphone σας, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε μια ασφαλή εφαρμογή. Εδώ σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία επτά apps που θα σας βοηθήσουν στην προστασία του απορρήτου σας.

True-Private-Messaging-final

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS