ΑρχικήinetΟ ηλιακός 5G Drone της Google συνετρίβη λόγω βλάβης στο φτερό

Ο ηλιακός 5G Drone της Google συνετρίβη λόγω βλάβης στο φτερό

Google-drone-5g

Ο ηλιακός 5G drone της Google έπεσε κατά τη διάρκεια του ελέγχου του

Και ενώ όπως πρόσφατα αναφέραμε, η Google δοκιμάζει ηλιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να φέρει 5G διαδίκτυο, το οποίο είναι 40 φορές ταχύτερο από την τρέχουσα τεχνολογία 4G, ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτά συνετρίβη κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης.

Ο Titan Solara 50, ένας από τους 5G drone της Google, έπεσε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στο Νέο Μεξικό το Μάιο του περασμένου έτους. Ο drone λειτουργούσε με ηλιακή ενέργεια και δεν κράτησε πολύ στον αέρα, αφού αντιμετώπισε ανοδικά ρεύματα και ένα από τα φτερά του παρουσίασε βλάβη πριν από τη συντριβή του στο πεδίο δοκιμής της εταιρείας. Αυτός ο drone ήταν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Google να παραδώσει Internet από την στρατόσφαιρα.

Έχει περάσει πάνω από μισός χρόνος από το Μάιο του 2015 όταν οι ερευνητές ατυχημάτων των ΗΠΑ ανακάλυψαν την αιτία της συντριβής: μια βλάβη στο φτερό. Σύμφωνα με μια έκθεση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών, την 1η Μαΐου του 2015, η Solara 50 μόλις είχε απογειωθεί από ένα απομακρυσμένο, έρημο διάδρομο στο Νέο Μεξικό, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ελέγχου. Ενώ ο απομακρυσμένος χειριστής επιχείρησε να σταθεροποιήσει το αεροπλάνο, μία θερμή μάζα αέρα το έστειλε προς τα πάνω με μεγαλύτερη ταχύτητα, σύμφωνα με το NTSB.

Ο άνεμος κατέληξε να πιέζει το drone με ταχύτητα για την οποία δεν είχε σχεδιαστεί και ως αποτέλεσμα η αριστερή πτέρυγα έπαθε ζημιά. “Το αεροσκάφος άρχισε μια ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη πορεία πτήσης, ευθεία προς τα κάτω” έγραψε το NTSB σε μια σύντομη περίληψη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του. “Το αριστερό εξωτερικό τμήμα του φτερού διαχωρίστηκε από το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια του πρώτου τμήματος της καθόδου και το δεξί τμήμα διαχωρίστηκε αργότερα στην κάθοδο”.

Μετά από περίπου τέσσερα λεπτά πτήσης, το αεροσκάφος χτύπησε στο έδαφος και καταστράφηκε στις 11:07 π.μ. τοπική ώρα. Ευτυχώς, η δοκιμαστική πτήση συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή της ερήμου και κανείς δεν τραυματίστηκε. Η Google δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχόλιο σχετικά με την έκθεση.

Ο drone κατασκευάστηκε από την Titan Aerospace, μια εταιρεία με επικεφαλής το πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Microsoft Corp. Vern Raburn την οποία η Google αγόρασε το περασμένο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει άνοιγμα φτερών 164 πόδια (50 μέτρα) και μπορούσε να πετάξει πάνω από τα σύννεφα για μακροχρόνια διαστήματα, από όπου μπορούσε στη συνέχεια να στέλνει σήματα Internet στη γη, σαν ένας δορυφόρος.

Η συντριβή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν ένα πλήγμα για τη Google και για όλους όσοι ασχολούνται με το έργο (συμπεριλαμβανομένης μιας προσπάθειας από το Facebook), με στόχο να χρησιμοποιούν αεροπλάνα με ηλιακή ενέργεια για την παροχή Internet σε απομακρυσμένες περιοχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS