ΑρχικήsecurityΠως το αθώο Copy-Paste διαρρέει τα προηγούμενα Google Search σας?

Πως το αθώο Copy-Paste διαρρέει τα προηγούμενα Google Search σας?

Η χρήση του Google search για την επίλυση των αμφιβολιών μας είναι κάτι που το κάνουμε σε καθημερινή βάση όλοι μας και πολλές φορές τυχαίνει να στέλνουμε το link με μια σελίδα από αποτελέσματα αναζήτησης σε κάποιον φίλο μας! Σωστά; Αλλά, η μαύρη αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα προσέξει το URL που στέλνω, αφού ήταν απλά μια υποσυνείδητη πράξη copy -paste.

Πως το αθώο Copy-Paste διαρρέει τα προηγούμενα Google Search σας? Google Search Google Search

Προς έκπληξή μου (και όλων!), είναι πιθανό πως αυτή η κίνηση πιθανότατα θα έχει αποκαλύψει τις προηγούμενες αναζήτησεις μου στον αποστολέα – και αυτό είναι κάτι που ομολογουμένως με τρομάζει!

Ο Jeremy Rubin, ο συνιδρυτής της MIT Digital Currency Initiative, σκιαγραφεί μια μεγάλη γκάφα που διαπράττει η Google όσον αφορά την ιδιωτικότητά μας. Μας εξηγεί λοιπόν πως ένας φίλος του τού έστειλε ένα link που οδηγούσε σε σελίδα με αποτελέσματα αναζητήσεων, και προτού φθάσει στην σελίδα αυτή με τα αποτελέσματα που του είχαν αποσταλεί, είδε κάποια άλλη σελίδα με αποτελέσματα!

https://www.secnews.gr/100180/facebook-messenger-soon-get-bots/Διαβάστε ακόμα: Το Facebook Messenger και τα bots του… θα το δούμε σύντομα;

Άρα, τι συμβαίνει επιτέλους εδώ;

Okay, ας κάνουμε μαζί μερικά απλά βηματάκια για να καταλάβουμε καλύτερα περί τίνος πρόκειται:

– Ανοίξτε το Google Chrome ή το Firefox browser.

– Στο address bar, αναζητήστε, για παράδειγμα “hacking by secnews”.

– Τώρα από το search page, αναζητήστε “ secnews ”.

Με την πρόθεση πως θέλετε να στείλετε αυτό το search page σε κάποιον φίλο, κάντε copy το URL που βλέπετε στην κορυφή.

Προτού το επικολλήσετε κάπου, ρίξτε μια ματιά στο αντεγραμμένο URL, περιλαμβάνει και τις δυο αναζητήσεις που κάνατε στο URL query string.

https://www.google.com/search?q= hacking+by+secnews#q=secnews

Λογικά κάπου σε αυτό το σημείο έχετε καταλάβει τον κίνδυνο που ενέχει αυτό που σας παρουσιάζουμε. Γι’ αυτό λοιπόν εφιστούμε την προσοχή σας, κάθε φορά που θα θέλετε να στείλετε σε κάποιον έναν σύνδεσμο από αποτελέσματα αναζήτησης, κοιτάξτε προσεκτικά ολόκληρο το search string προτού το προωθήσετε!

https://www.secnews.gr/100205/amped-attacks-is-destroying-racist-and-homophobic-websites-one-by-one/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε επίσης: Amped Attacks > Ο hacker που τα βάζει με ομοφοβικά & ρατσιστικά sites!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS