ΑρχικήsecurityΘα εγκαθιστούσατε ένα άγνωστο πρόγραμμα στο PC σας με αντάλλαγμα... ένα δολάριο;

Θα εγκαθιστούσατε ένα άγνωστο πρόγραμμα στο PC σας με αντάλλαγμα… ένα δολάριο;

botnl_0

Οι hackers προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των χρηστών αναπτύσσοντας περίπλοκα malware και στήνοντας botnets όπως αυτό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετά από διεθνή κινητοποίηση.

Φαίνεται όμως πως υπάρχει ένας πάρα πολύ εύκολος τρόπος για να καταφέρει οποιοσδήποτε να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να μολύνει υπολογιστές χρηστών!

Μία έρευνα πάντως του Carnegie Mellon είχε… τρομακτικά ευρήματα, αφού όπως αναφέρει ένα ποσοστό από 22 έως και 43% κατόχων υπολογιστών, είναι διατεθιμένοι να εγκατατήσουν ένα άγνωστο πρόγραμμα στο PC τους, εάν πληρωθούν από μερικά σεντς έως και μόλις ένα δολάριο!

Ακόμη χειρότερα, θα εγκαθιστούσαν το πρόγραμμα έστω και εάν χαρακτηριζόταν ως επικίνδυνο από το λειτουργικό τους και ζητούσε άδεια για να τρέξει.

Η ομάδα των ερευνητών σημειώνει μάλιστα πως από τους 965 χρήστες που συμμετείχαν, μόλις οι 17 είχαν προχωρημένες γνώσεις ώστε να τρέξουν το πρόγραμμα σε virtual machines, για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες κάποιας μόλυνσης στο σύστημά τους.

Μπορείτε να δείτε την έρευνα εδώ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS