ΑρχικήsecurityEπίθεση hacking δέχτηκε η εταιρεία παραγωγής μονάδων αποθήκευσης LaCie

Eπίθεση hacking δέχτηκε η εταιρεία παραγωγής μονάδων αποθήκευσης LaCie

Digital-Storage-Company-LaCie-Hacked

Η εταιρεία παραγωγής μονάδων αποθήκευσης υψηλής ποιότητας, LaCie, δέχτηκε επίθεση hacking που οδήγησε σε παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό για να υποκλέψουν πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνταν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, lacie.com.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της LaCie, οι hackers απόκτησαν ενδεχομένως πρόσβαση σε usernames χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς πιστωτικών και αριθμούς χρεωστικών καρτών.

H εταιρία διεξάγει εγκληματολογική έρευνα σχετικά με την παραβίαση, προκειμένου να διαπιστώσει την πηγή της επίθεσης. Όλοι οι χρήστες που πραγματοποίησαν κάποια συναλλαγή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της LaCie, στο διάστημα μεταξύ 27 Μαρτίου του 2013 και 10 Μαρτίου του 2014, επηρεάζονται από την επίθεση.

Οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών έχουν γίνει reset,  το τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου της ιστοσελίδας έχει απενεργοποιηθεί και η εταιρεία άνεθεσε τις συναλλαγές σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφαλή επεξεργασία πληρωμών.

Οι πελάτες θα πρέπει να παρακολουθούν τις κάρτες πληρωμών τους και να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζές τους, σε περίπτωση που εντοπίσουν τυχόν μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS