ΑρχικήsecurityΝέο scam αυτή τη φορά από τη Coca Cola

Νέο scam αυτή τη φορά από τη Coca Cola

Scam

Scam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Coca-Cola, φέρουν το μήνυμα ότι ο παραλήπτης έχει επιλεγεί ως ο νικητής της εταιρείας σε επετειακό διαγωνισμό και ότι πρόκειται να λάβει 1 εκατομμύριο δολάρια / €880,000.

Αυτό είναι μια απάτη που έχουμε δει να κυκλοφορεί και στο παρελθόν με σκοπό την εξαπάτηση του παραλήπτη, ώστε να πληρώσει ψεύτικες αμοιβές και φόρους για να λάβει τα χρήματα. Είναι μια κλασική απάτη αμοιβών, όπου το θύμα πληρώνει ένα μικρό ποσό των χρημάτων που αναμένει, ώστε να λάβει τα περισσότερα.

Το μήνυμα που κυκλοφορεί στη τωρινή περίπτωση είναι απλό και θέλει  το παραλήπτη να έχει κερδίσει το βραβείο και να πρέπει να το διεκδικήσει υποβάλλοντας το όνομα του, την ηλικία του, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση του.

Εάν το θύμα επιλέξετε να αγνοήσει τις διάφορες σημάνσεις που βρίσκονται στο email και να επιστρέψει στις πληροφορίες που απαιτούνται, οι απατεώνες θα απαντήσουν ζητώντας κάποια χρηματικά ποσά για να πληρωθούν οι φόροι, σύμφωνα με το Hoax-Slayer.

Όταν βρουν ένα θύμα που θα πληρώσει το αρχικό “κόστος” για την εξασφάλιση του υποτιθέμενου βραβείου, οι απατεώνες θα ζητούν συνεχώς περισσότερα, επικαλούμενοι ένα ευρύ φάσμα δικαιολογιών, αφού δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν με τον τρόπο αυτό, και προσπαθούν να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα από το θύμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απατεώνες ζητούν και ευαίσθητα προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία. Αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να διαπράξουν άλλες απάτες στο μέλλον. Κάθε λεπτομέρεια από το θύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους απατεώνες για να βγάλουν χρήματα, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Στο μήνυμα αυτό, διακρίνονται τα σημάδια ότι πρόκειται για μια απάτη. Από τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στο παραλήπτη, ως το γεγονός ότι αυτό το μεγάλο βραβείο και η ενέργεια του διαγωνισμού είναι πολύ απίθανο να περάσει απαρατήρητο από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και να μην ανακοινωθεί καν στα επίσημα Social media μιας τόσο μεγάλης εταιρείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS