ΑρχικήinetΗ μείωση στις παραγγελίες iPad συμπαρασύρει την αγορά των Tablet

Η μείωση στις παραγγελίες iPad συμπαρασύρει την αγορά των Tablet

ipad

Επιβράδυνση της αγοράς tablets λόγω της μείωσης παραγγελιών iPad σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο συνολικός αριθμός για τις παραδόσεις σε tablet θα αυξηθεί μόλις κατά 7,2% φέτος, σε σύγκριση με την αύξηση κατά 52,5% πέρυσι.

Η παγκόσμια αγορά των tablet θα καταγράψει μία “μαζική επιβράδυνση”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η νέα πρόβλεψη της IDC. H εταιρεία αναλύσεων προέβλεψε ότι οι παραγγελίες tablet θα φτάσουν τις 235,7 εκατομμύρια μονάδες φέτος.

Ο λόγος της κάμψης είναι η μείωση της ζήτησης για iPad. Το 2014 είναι η πρώτη χρονιά που οι παραγγελίες του iPad θα μειωθούν. “Αυτό είναι αναμενόμενο” αναφέρει η IDC, “καθώς η διάρκεια ζωής των tablet συνεχίζει να επιμηκύνεται”.

Η διάρκεια ζωής των tablet (πχ iPad), αρχικά, αναμενόταν να είναι όμοια με εκείνη των smartphones, περί τα 2 με 3 χρόνια. Αυτό όμως δε συμβαίνει και τα tablets παραμένουν σε χρήση 3, ή και 4 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο support των εταιρειών σε επίπεδο software, αλλά και στο ότι τα smartphones χρησιμοποιούνται για αρκετές εργασίες, αντικαθιστώντας τις μεγαλύτερες συσκευές. Εξάλλου, ρόλο παίζει και η παρουσία της περισσότερο πρόσφατης κατηγορίας των phablet.

Οι παράγοντες που αναμένεται να ταράξουν τα νερά και να μειώσουν την πτώση στις παραγγελίες είναι η ανταπόκριση που θα τύχουν τα Windows 10 και το τι θα κάνει η Google με το Android και το Chrome OS, εν τω μεταξύ.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές αναμένεται να διατηρούν τις συσκευές tablet για περισσότερο χρόνο από ό,τι τα smartphones.

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS