ΑρχικήsecurityΗ Europol συνεργάζεται με την εταιρεία Mnemonic

Η Europol συνεργάζεται με την εταιρεία Mnemonic

Europol mnemonic

Ένα επιπλεόν βήμα πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια της Europol για την ενίσχυση της συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, καθώς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοεγκλημάτων (European Cybercrime Center – EC3) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Mnemonic, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που παρέχουν Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφοριών στη Σκανδιναβία.

Η συμφωνία υπεγράφη τον περασμένο μήνα, αλλά η Europol το ανακοίνωσε την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι ψηφιακές προκλήσεις απαιτούν «μια συλλογική προσέγγιση στην οποία οι φορείς επιβολής του νόμου και του ιδιωτικού τομέα είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται».

Ένας από τους σκοπούς του μνημονίου είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στατιστικών και στρατηγικών σχετικά με τις απειλές του κυβερνοχώρου.

Ωστόσο, πέρα από αυτό, η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες ενέργειες, όπως στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με διάφορες απειλές στον κυβερνοχώρο, στην ανάλυση κακόβουλου λογισμικού ή στη διερεύνηση των παθητικών δεδομένων DNS.

Ο επικεφαλής του EC3, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν ήταν απλά μια τυπική διαδικασία, αλλά ένας δεσμός μεταξύ των δύο οντοτήτων που θα πρέπει να ενεργήσουν για τη δίωξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Ο Jorn Tore Hov, Αντιπρόεδρος της Mnemonic, δήλωσε ότι η ένταξη άλλων εμπειρογνωμόνων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών, μεταφράζεται σε «ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός σχετικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο».

Η Mnemonic δεν είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που σχετίζεται με την Europol. Στις αρχές του Οκτωβρίου, ο οργανισμός επιβολής του νόμου υπέγραψε ένα παρόμοιο μνημόνιο συνεργασίας με την Kaspersky.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS