ΑρχικήsecurityΣτενή συνεργασία EUROPOL και Kasperky για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Στενή συνεργασία EUROPOL και Kasperky για το ηλεκτρονικό έγκλημα

EUROPOL-And-Kasperky-compressed

Βήματα προς μια στενότερη συνεργασία μεταξύ της Kaspersky και την υπηρεσία επιβολής του νόμου της ΕΕ, Europol, έχουν πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα, όταν εκπρόσωποι από την εταιρεία ασφάλειας συναντήθηκαν με εκπροσώπους από τον EC3 και αντάλλαξαν γνώσεις σε διάφορα θέματα ασφάλειας.

30 μέλη του EC3 (Ευρωπαϊκό Κέντρο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο της Europol) επωφελήθηκαν από τις συζητήσεις με εμπειρογνώμονες της Kaspersky σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τα ψηφιακά πειστήρια, την ανάλυση των malware, καθώς και τη σημασία της ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η συνεργασία αποσκοπεί σε έναν ασφαλέστερο κυβερνοχώρο

Αυτή η ανταλλαγή γνώσεων συνέβη ως αποτέλεσμα υπογραφής από τα δύο μέρη του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) στις αρχές του μήνα στη Διάσκεψη για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στη Σιγκαπούρη, που φιλοξενούνταν από την Interpol και την Europol.

Η συμφωνία διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο μερών όσον αφορά τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Αυτό περιλαμβάνει την εμπειρογνωμοσύνη, τα στατιστικά στοιχεία, τάσεις και άλλες στρατηγικές λεπτομέρειες.

Ο Eugene Kaspersky, ιδρυτής της εταιρείας ασφαλείας, δήλωσε ότι οι δημόσιες-ιδιωτικές συμπράξεις αυτού του είδους είναι απαραίτητες για να κάνουν τον κυβερνοχώρο ένα ασφαλέστερο μέρος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS