ΑρχικήinetΎποπτα drones πετούν πάνω από το Παρίσι

Ύποπτα drones πετούν πάνω από το Παρίσι

drones

Ύποπτα drones εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από το κέντρο του Παρισιού για δεύτερο συνεχές βράδυ, με τις τοπικές Αρχές να ψάχνουν ακόμη για τους μυστηριώδεις χειριστές τους.

Η ταχεία ανάπτυξη των drοnes, τόσο για εμπορική χρήση όσο και για στρατιωτική, έχει ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια  της τεχνολογίας αυτής. Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας φοβούνται ότι οι τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζονται τα UAV, μπορεί να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά και για ηλεκτρονική κατασκοπεία. Τα κινήματα για τη προστασία της ιδιωτικής ζωής που τάσσονται υπέρ των πολιτικών ελευθεριών, έχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα των καμερών αναγνώρισης προσώπου, των καμερών  θερμικής απεικόνισης, των Wi-Fi sniffers, των σαρωτών πινακίδων αυτοκινήτων και άλλους αισθητήρες με τους οποίους μπορεί να είναι εξοπλισμένα τα drοnes.

Αλλά γνωρίζουμε πραγματικά την προέλευση των drones που πετούν  πάνω από τα κεφάλια μας και που βρίσκονται οι απομακρυσμένοι ελεγκτές του μεγάλου αριθμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών; Τι θα συμβεί αν μια ομάδα τρομοκρατών χρησιμοποιήσει drones  για αναγνώριση πριν από μια επίθεση;

Οι Αρχές φυσικά ανησυχούν για τρομοκρατικές ενέργειες και κατασκοπεία, όπως ίσως να έγινε και στη περίπτωση αυτή, του Παρισιού. Τα drones εμφανίστηκαν για δεύτερη φορά πάνω από τον ουρανό της πόλης, μεταξύ 23:00 και 02:00 το πρωί, τη περασμένη Τετάρτη και μάλιστα τράβηξαν τουλάχιστον 5 φωτογραφίες τοποθεσιών.

Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι ότι τα μέρη όπου εντοπίστηκαν τα drοnes είναι κοντά στην πλατεία Place de la Concorde, στο στρατιωτικό Μουσείο Invalides και στις πύλες της παλιάς πόλης.

Το προηγούμενο βράδυ, άλλα πέντε drones παρατηρήθηκαν σε άλλα σημεία ιδιαιτέρου   ενδιαφέροντος, όπως τον πύργο του Άιφελ, την Πρεσβεία των ΗΠΑ και στους βασικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς, της Porte de Clignancourt και Porte de Saint-Cloud. Το BBC ανέφερε ότι τα μυστηριώδη UAV καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας των τοποθεσιών αυτών και ήδη οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν περισσότερα στοιχεία από τα σχετικά video.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS