Αρχικήsecurity«Τατουάζ» αντί για PIN για το ξεκλείδωμα του κινητού

«Τατουάζ» αντί για PIN για το ξεκλείδωμα του κινητού

tatoo-phoneΨηφιακά «τατουάζ» θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ η Motorola, με τα οποία θα μπορούν οι κάτοχοι ενός «έξυπνου» κινητού Moto X να «ξεκλειδώσουν» εύκολα το smartphone τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, το προϊόν της θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή όσων έχουν smartphone, οι οποίοι κατά μέσο όρο «ξεκλειδώνουν» το τηλέφωνό τους 39 φορές κάθε μέρα, σπαταλώντας κάθε φορά περίπου 3,9 δευτερόλεπτα με τους συμβατικούς τρόπους «ξεκλειδώματος» (π.χ. με την πληκτρολόγηση του PIN). Τα «τατουάζ» είναι αυτοκόλλητα μεγέθους κέρματος, τα οποία περιέχουν ένα τσιπ NFC και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Ετσι, όταν πλησιάσει κανείς τη συσκευή του στο αυτοκόλλητο, το «κλείδωμα» του τηλεφώνου θα απενεργοποιείται ακαριαία. Τα αυτοκόλλητα θα είναι αδιάβροχα και θα πρέπει να αντικαθίστανται ανά 5 ημέρες. Η εταιρεία δήλωσε πως στο μέλλον θα διαθέσει ανάλογα «τατουάζ» και για άλλες μάρκες τηλεφώνων.

ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ SMARTPHONE
Τώρα και «έξυπνα» υποδήματα

Τα παπούτσια είναι το τελευταίο παράδειγμα στον καταιγισμό των νέων αξεσουάρ και ρούχων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό και είναι «προικισμένα» με ευφυΐα. Τα «έξυπνα» υποδήματα ονομάζονται Lechal και θα λανσαρισθούν στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο από την ινδική εταιρεία Ducere Technologies, με τιμή 100 δολάρια. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως, μέσω της κατάλληλης εφαρμογής, μπορούν να «επικοινωνούν» με το smartphone αυτού που τα φορά και από τους χάρτες Google Maps να ελέγχουν το δρομολόγιό του. Ετσι, κάθε φορά που πρέπει να στρίψει δεξιά ή αριστερά, τότε δονείται το αντίστοιχο παπούτσι. Τα παπούτσια έχουν επίσης ειδικούς αισθητήρες, ώστε να μετρούν την απόσταση που διήνυσε ο χρήστης και τις θερμίδες που κατανάλωσε.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ
Η Oλυμπιάδα των ρομπότ

Ολυμπιακούς αγώνες για ρομπότ θέλει να πραγματοποιήσει η Ιαπωνία στο Τόκιο, παράλληλα με τους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που έχει αναλάβει η πρωτεύουσα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Την αποκάλυψη έκανε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του σε μονάδες παραγωγής ρομπότ στην πόλη Saitama, τα οποία προορίζονται για βιομηχανίες αλλά και για ιδιωτική χρήση, όπως τη φροντίδα ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τον Abe, η ιδέα είναι οι ρομποτικοί Ολυμπιακοί Αγώνες να περιλαμβάνουν μια σειρά από «αθλήματα» στα οποία τα μηχανήματα να διαγωνίζονται σε συγκεκριμένες δεξιότητες. Η Ιαπωνία έχει κατατάξει τη ρομποτική σε έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής της οικονομίας, μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Ενας διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής γίνεται ήδη στις ΗΠΑ από την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού Πενταγώνου, ενώ κάθε χρόνο διεξάγεται το Robocup, ένα «μουντιάλ» ποδοσφαίρου για αυτόνομα μηχανήματα.

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS