ΑρχικήsecurityΦυλακίστηκε για παράνομη πώληση Virgin Media τηλεοράσεων

Φυλακίστηκε για παράνομη πώληση Virgin Media τηλεοράσεων

713__275x300_virginmedia_uk

Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε 32 μήνες φυλάκιση για παράνομη online πώληση TV set-top boxes της Virgin Media .

Τα set-top boxes περιείχαν hardware που επέτρεπε στους χρήστες να παρακολουθούν τις υπηρεσίες της Virgin Media τηλεόρασης χωρίς εγγραφή.

Ο Mark Brighty από το Leicester συνελήφθη μετά από έρευνα από την Ομοσπονδία Ενάντια στην Κλοπή Πνευματικών Δικαιωμάτων (Fact)και την αστυνομία του Leicestershire.

Η Fact είπε ότι είχε πουλήσει έως και 300 συσκευές, τις οποίες εισήγαγε από την Κίνα.

Αξιωματικοί βρήκαν τα set-top boxes Virgin Media, τα οποία πουλούσε για £ 40 το καθένα, μαζί με £ 600 αξίας κοκαΐνη στην περιουσία του νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Ο Brighty ομολόγησε την ενοχή του σε δύο κατηγορίες βάσει του νόμου, της απάτης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και της κατοχής με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών κατηγορίας Α.

” Το έγκλημα της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν είναι ένα έγκλημα χωρίς θύματα – κοστίζει στις βιομηχανίες-δημιουργούς και στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο», δήλωσε ο Kieron Sharp, γενικός διευθυντής του Fact.

“Η υπόθεση αυτή καταδεικνύει ότι η κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων θεωρείται χαμηλού κινδύνου δραστηριότητα από τους εγκληματίες, οι οποίοι συχνά τη χρησιμοποιούν για να καλύψουν πιο σοβαρά εγκλήματα, στην προκειμένη περίπτωση τη διακίνηση ναρκωτικών”

‘Παλιάς σχολής’

Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, καθηγητής Alan Woodward από το Πανεπιστήμιο του Surrey είπε ότι επρόκειτο για μια “παλιάς σχολής” προσέγγιση για hacking.

“Τα set-top boxes, όπως αυτά της Virgin Media, είναι αρκετά εξειδικευμένα, οπότε το να βρεθεί ένα κομμάτι πιο γενικού υλικού στο οποίο θα τρέξει το εν λόγω λογισμικό δεν είναι εύκολο.”

“Μπορεί να δείτε εξειδικευμένο hardware να πωλείται για hacking, αλλά τείνει να είναι για να επιτρέψει σε χάκερ να εισβάλουν σε δίκτυα ή να επικοινωνήσουν με τις επιχειρήσεις hacking τους αντί να είναι ένα τέχνασμα, όπως στην προκειμένη περίπτωση», πρόσθεσε.

“Είμαι αρκετά έκπληκτος που κάποιος μπήκε σε όλο αυτό τον κόπο, καθώς υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι για παράνομο χρήμα από online hacking.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS