ΑρχικήinetΤο Google Maps προσθέτει offline navigation για τα Android

Το Google Maps προσθέτει offline navigation για τα Android

google maps

Το feature του offline navigation ήταν μια τεράστια ανακοίνωση από την Google από όταν πρωτοανακοινώθηκε, νωρίτερα μέσα στον Μάιο, παρά το γεγονός ότι επισκιάστηκε από την τότε ανακοίνωση του Android M, το χαρακτηριστικό είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, σε μια ανάρτησή της στο επίσημο ιστολόγιο, ότι το Google Maps θα λανσάρει την νέα λειτουργίας offline αναζήτησης και πλοήγησης. Σχεδιάστηκε για να δουλεύει απρόσκοπτα με την τακτική ανανέωση της εφαρμογής, και να μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν χάνεται την συνδεσιμότητά σας.

393903-google-maps

Η προγενέστερη version της εφαρμογής πλοήγησης του Google Maps επέτρεπε να βλέπετε χάρτες ακόμα κι αν το data connection αποτύγχανε, αλλά αυτό το νέο feature είναι κάπως διαφορετικό. Αφού σας επιτρέπει να επιλέξετε το τμήμα ενός χάρτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για offline χρήση, είτε είναι ένα μεμονωμένο κομμάτι του δρόμου, είτε μια ευρύτερη περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο, όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, μπορείτε να αναζητήσετε σημεία μέσα στις αποθηκευμένες περιοχές, να έχετε turn-by-turn navigation, αλλά ακόμα και να τραβήξετε πληροφορίες για μέρη που σας ενδιαφέρουν, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες.

Offline Maps How it works

Η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο χαρακτηριστικό θα ξεκινήσει να παρέχετε σε χρήστες Android σε μια ενημέρωση της εφαρμογής σήμερα, και σύντομα θα φτάσει και στους χρήστες iOS. Για να κατεβάσει κανείς μια τμηματικά σημεία ενός χάρτη θα αναζητά την πόλη (ή την χώρα) και θα κλικάρει “Download” στο place sheet που εμφανίζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε στο “Offline Areas” στο μενού της εφαρμογής και έπειτα στο + button ώστε να προσθέσετε τις περιοχές που επιθυμείτε. Μόλις κατεβάσετε τους χάρτες σας, το Maps αυτόματα θα μεταβεί στο offline mode όταν η σύνδεσή σας είναι ασταθής ή χάνεται. Από προεπιλογή, οι χάρτες θα κατεβαινούν όταν βρίσκεστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi.

Προς το παρόν η offline πλοήγηση είναι διαθέσιμη μόνο σε driving mode, αν και η εταιρεία αναφέρει πως στο μέλλον σκοπεύει να προσθέσει τα transit και walking modes.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS