ΑρχικήinetO Alibaba & το δεύτερο data center του στις ΗΠΑ

O Alibaba & το δεύτερο data center του στις ΗΠΑ

O όμιλος Alibaba ιδρύει δεύτερο data center στις ΗΠΑ με $1B cloud expansion
Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να επεκταθεί στην Μέση Ανατολή, στην Ασία και στην Ευρώπη.

O Alibaba & το δεύτερο data center του στις ΗΠΑ

Συνεχίζοντας την επέκταση του AliCloud cloud computing business, η Alibaba Group ιδρύει δεύτερο data center στη Silicon Valley.

Η Κινέζικη εταιρεία δήλωσε πως οι πελάτες της θα μπορούσαν να κάνουν apply από την Δευτέρα για τις υπηρεσίες του data center, το οποίο θα έχει παραπάνω από 10 cloud services, συμπεριλαμβανομένης της Elastic Compute Service, που θα προσφέρει κλιμακούμενες computing services, την Analytic Database Service που προσφέρει υψηλής ευκρίνειας και σε πραγματικό χρόνο online analytical processing, και ένα Cloud Monitor System χρησιμοποιώντας μια open platform για monitoring των sites και των servers σε πραγματικό χρόνο.

Η Alibaba δεν απάντησε στα αιτήματα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο data center.

Η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα μέσα στον χρόνο ότι σκοπεύει να επενδύσει $1 δις δολάρια στο cloud computing business. Εγκαινίασε το πρώτο data center στη Silicon Valley τον Μάρτη, επιβεβαιώνοντας τις φιλοδοξίες της να εισέλθει στην αμερικανική αγορά.

Το νέο data center έχει σχεδιασθεί για να φιλοξενεί τα cloud & big data requirements των πελατών της Δυτικής ακτής των ΗΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας. Η Alibaba στόχευε αρχικά τις Κινεζικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, αλλά τελικά ενδιαφέρεται επίσης και για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις της αγοράς των ΗΠΑ.

Η έναρξη της λειτουργίας του data center στη Silicon Valley επιτρέπει στις εταιρείες Internet της Κίνας να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την δήλωση του Simon Hu, του προέδρου της Alibaba cloud computing, που έκανε τον Μάϊο. Πέραν τούτου, η στρατηγική της εταιρείας θα πρέπει να βασίζεται στα δεδομένα της καταναλωτικής ζήτησης, δήλωσε ακριβώς μετά την έναρξη του δεύτερου data center στην Καλιφόρνια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS