ΑρχικήinetΠανεπιστήμιο Πατρών: Βραβείο για την ερευνητική εφαρμογή «Eye Type»

Πανεπιστήμιο Πατρών: Βραβείο για την ερευνητική εφαρμογή «Eye Type»

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανακάλυψη εφαρμογής “Eye Type” για να γράφεις σε tablet με το βλέμμα!

 

Πανεπιστήμιο Πατρών: Βραβείο για την ερευνητική εφαρμογή «Eye Type»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με τη διπλή διάκριση που έλαβε ο Ευάγγελος Σκόδρας, υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, για την ανάπτυξη της εφαρμογής “EyeType” για κινητό ή tablet (Android) με την οποία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών.

Πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία στη χρήση των κινητών συσκευών για την παροχή δυνατότητας επικοινωνίας κυρίως από άτομα που πάσχουν από τη νόσο ALS (AmyotrophicLateralSclerosis), το σύνδρομο LIS(Locked-InSyndrome) ή τετραπληγία και δεν είναι σε θέση να κινήσουν παρά μόνο τα μάτια.

Οι διεθνείς διακρίσεις ήρθαν από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και την EESTEC (Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) για τους διαγωνισμούς του 2015.

Τα στοιχεία από τον διαγωνισμό της EESTEC δείχνουν ότι η ερευνητική εφαρμογή «Eye Type» απέσπασε το βραβείο καινοτομίας ανάμεσα σε 51 άλλες άλλες εφαρμογές Android που υποβλήθηκαν από 717 ερευνητές από 54 χώρες του κόσμου.

image

image (1)

 

Πηγή: tempo24.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS