ΑρχικήsecurityHalloween: Επιθέσεις που προκαλούν τρόμο

Halloween: Επιθέσεις που προκαλούν τρόμο

κατάλογος

Εντάξει μπορεί να μην είναι από τις γνωστές Αμερικάνικες ιστορίες τρόμου που βλεπουμε στη τηλεόραση, αλλά είναι εξίσου τρομακτικές για αυτούς που ζουν τέτοιες καταστάσεις.

  • Μια εταιρεία επενδύσεων και οικονομικών υπηρεσιών και μάλιστα απο τις μεγαλύτερες παγκόσμια, ανακάλυψε μια σύνδεση στο δίκτυο της από Ρωσικό έδαφος.
  • Οι πελάτες μεγάλης εταιρείας network security στις Η.Π.Α, ανακάλυψαν κάποια περιστατικά σήμερα μέρα του Halloween, τα οποία στη πραγματικότητα τους τρόμαξαν.
  • Μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών δέχθηκε μήνυμα που προερχόταν από τη Κίνα και έλεγε οτι έπρεπε να κλείσουν τις εισερχόμενες συνδέσεις στο δίκτυο τους για ια ολόκληρη ημέρα.
  • Εταιρεία Υγείας βρέθηκε ξαφνικά με δίκτυο τριπλάσιο του δικού της και με ανοικτή σύνδεση με IP προερχόμενη από το Πεκίνο.

Άλλες εταιρείες βρήκαν συνδέσεις στα δίκτυα τους, προερχόμενες από τη Ανατολική Ευρώπη, τις οποίες φυσικά δεν είχαν εγκρίνει.

Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν οτι ένα πρώτο βήμα έχει γίνει για την ασφάλεια δικτύων μεγάλων εταιρειών και για συνδέσεις που δε θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα.

Ανακαλύφθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εταιρείων που προσφέρουν ασφάλεια στα δίκτυα και στη σάρωση των δικτύων για μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις.

Όπως προσέχουμε λοιπόν για τον Jason, τον Freddy και τον Chucky, πρέπει να προσέχουμε και για την ασφάλεια του δικτύου μας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS