ΑρχικήReviewsΜετά το Anonabox, νέα Tor-based routers έκαναν την εμφάνισή τους

Μετά το Anonabox, νέα Tor-based routers έκαναν την εμφάνισή τους

Tor-router

Πριν από δύο εβδομάδες, το Secnews παρουσίασε το Anonabox, μια προσπάθεια από έναν προγραμματιστή στην Καλιφόρνια να δημιουργήσει router το οποίο θα συνδέεται κατευθείαν σε δίκτυο Τοr, επιτρέποντας ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο. Το Anonabox αποσύρθηκε τελικά από το Kickstarter, μετά από καταγγελίες χρηστών για παράβαση των βασικών όρων και προϋποθέσεων, αλλά και για ελλειπή ενημέρωση σε βασικά θέματα ασφάλειας. Οι προγραμματιστές που εργάστηκαν για την ανάπτυξη του router, σχεδιάζουν τώρα, να διαθέσουν το προϊόν τους προς πώληση μέσα από τη δική τους ιστοσελίδα.

Η σύντομη προβολή του Anonabox στο Kickstarter ανέδειξε ωστόσο τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά για μια τέτοια συσκευή και παρακίνησε πολλούς να την μιμηθούν. Έτσι μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το project, αντίστοιχα προϊόντα έκαναν εμφάνισή τους, με στόχο να διεκδικήσουν μερίδιο στην αγορά και να πραγματοποιήσουν ότι το Anonabox δεν κατάφερε .Το Invizbox είναι μία συσκευή αντίστοιχων χαρακτηριστικών: 64 megabytes RAM, 16 megabytes Flash storage, Linux-based OpenWRT embedded OS.
Η κύρια διαφορά, σύμφωνα με την ομάδα που το σχεδίασε (Elizabeth Canavan, Paul Canavan, Chris Monks) είναι ότι το router τους θα είναι πιο ασφαλές.

Ένα άλλο Tor-based router που έκανε την εμφάνισή του είναι TorFi, το οποίο βασίζεται στο TP-Link TL-WR841N. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η ομάδα που κρυβεται πίσω από αυτό δεν είναι μία συνηθισμένη ομάδα προγραμματιστών. O Jesse Enjaian είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολή και o David Xu μηχανικός. Το ζευγάρι ελπίζει να διαθέσει το TorFi στην αγορά για 30$ και να διαπραγματευτεί μια μειωμένη τιμή για το υλικό, αν υπάρξει αρκετή ζήτηση.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα Tor-based router άμεσα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω ιστοσελίδες:
No-name Tor-based router
Raspberry Pi-based Onion Router $135
ή να φτιάξετε το δικό σας.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS