Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Κενό ασφάλειας στο Yahoo! Suggestions επιτρέπει την διαγραφή 1.5 εκατομμυρίων posts και comments

yahoo-logo-600x338

Ο Ibrahim Raafat, ένας αιγύπτιος ερευνητής ασφάλειας, αποκάλυψε μια ευπάθεια στο Yahoo! Suggestions, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από επιτιθέμενους για την διαγραφή 365,000 posts και 1,155,000 comments, που έχουν δημοσιευτεί από χρήστες στη σελίδα.

Ο εμπειρογνώμονας εντόπισε μια ευπάθεια τύπου Insecure Direct Object Reference Vulnerability (IDORV) στην ιστοσελίδα της Yahoo, Suggestions.yahoo.com. Το σφάλμα θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να αναβαθμίσει τα προνόμια χρήστη και να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της σελίδας (threads database).

Ο ερευνητής ξεκίνησε αναλύοντας τις αιτήσεις που αποστέλλονται όταν οι χρήστες δημοσιεύουν ή διαγράφουν κάποιο σχόλιο ή topic. Στην περίπτωση των σχολίων, οι αιτήσεις περιείχαν μια παράμετρο ID, η τιμή της οποία συσχετιζόταν με κάθε ένα σχόλιο που δημοσιεύονταν στην ιστοσελίδα.

Με την αλλαγή της τιμής της παραμέτρου, ο ερευνητής διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να διαγράψει οποιαδήποτε σχόλιο. Στην περίπτωση των posts, η παράμετρος ID δεν υπήρχε, οπότε ο ειδικός την πρόσθεσε μόνος του. Στη συνέχεια ο Raafat ανέπτυξε ένα script που του επέτρεπε να διαγράψει με ευκολία όλα τα topics, αλλάζοντας τα ID.

Ο Raafat ανέφερε την ευπάθεια στη Yahoo, η οποία επιδιορθώθηκε εντός δύο ημερών.

Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, ελέγξτε το blog του Ibrahim Raafat και το ακόλουθο βίντεο POC που έχει δημοσιευθεί στο YouTube:

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *