Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Καμπάνια phishing στοχεύει ευρωπαίους χρήστες

Users-in-Europe-Targeted-with-Apple-Discount-Card-Phishing-Scam

Ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky έχουν εντοπίσει μια κακόβουλη καμπάνια phishing, η οποία στοχεύει Ευρωπαίους χρήστες. Η καμπάνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2014, εκμεταλλευόμενη το όνομα της Apple.

Τα πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στα υποψήφια θύματα προέρχονται από τη διεύθυνση informs@apple.com και φέρουν τον τίτλο «Η Apple επιβραβεύει μακροπρόθεσμα τους πελάτες της».

Οι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες, προκειμένου να αγοράσουν μια εκπτωτική κάρτα αξίας 150 ευρώ, για αγορές από το ευρωπαϊκό κατάστημα της Apple. Η ειδική κάρτα προσφέρεται στην τιμή των εννέα μόλις ευρώ. Στην πραγματικότητα, οι εγκληματίες προσπαθούν να πείσουν τα θύματα, προκειμένου να παραδώσουν τα προσωπικά και οικονομικά τους στοιχεία.

Για να αποκτήσουν την υποτιθέμενη κάρτα, οι χρήστες καλούνται να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν μια συνημμένη φόρμα. Ωστόσο, το αρχείο που επισυνάπτεται στα μηνύματα πρόκειται στην πραγματικότητα για μια phishing σελίδα που καθοδηγεί τους χρήστες να εισάγουν το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, και τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Οι υποβληθείσες πληροφορίες μεταδίδονται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για παράνομες δραστηριότητες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *