ΑρχικήinetΠότε οι ζωντανοί χρήστες του Facebook θα είναι λιγότεροι από τους πεθαμένους;

Πότε οι ζωντανοί χρήστες του Facebook θα είναι λιγότεροι από τους πεθαμένους;

dead_fb_users

Αυτή τη στιγμή η βάση δεδομένων του Facebook δεν περιλαμβάνει πολλούς νεκρούς χρήστες μιας και το κοινωνικό δίκτυο μετρά μόλις 8 χρόνια ζωής. Τι θα γίνει όμως σε μερικά χρόνια από τώρα; Πότε οι αποβιώσαντες χρήστες του Facebook θα ξεπεράσουν τους ζωντανούς;

Την απάντηση μας δίνει ο Randall Munroe που τοποθετεί κάτι τέτοιο είτε προς το έτος 2060 ή πολύ αργότερα κατά το 2130. Όπως εξηγεί

Βάσει του ρυθμού αύξησης των χρηστών του κοινωνικού δικτύου και την κατανομή των ηλικιών τους, μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 10-20 εκατομμύρια χρήστες που δημιούργησαν προφιλ στο Facebook και πλέον δε βρίσκονται στη ζωή. Μέσα στην επόμενη επταετία το ποσοστό θανάτων θα διπλασιαστεί και στα επόμενα επτά χρόνια θα διπλασιαστεί εκ νέου.

fbΩστόσο παρόλο που κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να προβλέψουμε το θάνατο, δεν είναι το ίδιο εύκολο να προδιαγράψουμε και την πορεία του κοινωνικού δικτύου μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε να συγκρίνουμε το ρυθμό των νέων εγγραφών με τους θανάτους.

fb-1Σε περίπτωση που η δημοτικότητα του αρχίσει σταδιακά να πέφτει, οι πεθαμένοι χρήστες θα ξεπεράσουν τους ζωντανούς περί το έτος 2060. Σε αντίθετη περίπτωση -εφόσον το Facebook συνεχίσει την ανοδική του πορεία- κάτι τέτοιο θα συμβεί γύρω στο έτος 20130.

 

Πηγή: techgear.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS