ΑρχικήsecurityΠροειδοποίηση DDoS για τις χώρες του ΝΑΤΟ

Προειδοποίηση DDoS για τις χώρες του ΝΑΤΟ

Συναγερμός DDoS για χώρες του ΝΑΤΟ! Η αύξηση των επιθέσεων DDoS θέτει σημαντικές προκλήσεις για άτομα, οργανισμούς, ακόμη και ολόκληρα έθνη. Η επικείμενη απειλή από τους Anonymous Russia και την ομάδα KillMilk κατά της Γαλλίας, καθώς και οι πρόσφατες επιθέσεις της ομάδας NoName στη Λιθουανία, χρησιμεύουν ως έντονη υπενθύμιση της επιτακτικής ανάγκης για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας. Τα περιστατικά αυτά συνέβησαν μετά την πιο πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία, γεγονός που υποδηλώνει μια συσχέτιση.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι ομάδες ransomware που επιτίθενται στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου;

Αυτή η ανάρτηση έχει ως στόχο να ρίξει φως στις πρόσφατες εξελίξεις στο τοπίο των DDoS.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Πρόστιμο στη Meta αν δεν λάβει μέτρα για προστασία απορρήτου χρηστών

Οι Anonymous Russia και οι UserSec στοχεύουν τη Γαλλία

Σε ένα πρόσφατο μήνυμα στην ομάδα Telegram της UserSec, έγινε γνωστό ότι οι Anonymous Russia και η UserSec σχεδιάζουν να στοχεύσουν τη Γαλλία σήμερα στις 12:00 μ.μ..

Οι Anonymous Russia επικεντρώνονται κυρίως στην παραβίαση ιστοσελίδων, στη διαρροή δεδομένων και στην πραγματοποίηση επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (DoS), συχνά σε συντονισμό με το KillNet.

Έχουν στοχοποιήσει εξέχουσες οντότητες όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αεροδρόμια των ΗΠΑ και κυβερνητικούς ιστότοπους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών. Αυτή η ομάδα απειλών είναι ιδιαίτερα διαδραστική, κοινοποιώντας και προωθώντας σταθερά μηνύματα από άλλες ομάδες που συνδέονται με την KillNet.

Η UserSec, η οποία στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την KillNet και τους Anonymous Sudan και είχε επίσης δείξει υποστήριξη στις δραστηριότητες του Darknet Parliament, ένωσε τις δυνάμεις της με τους Anonymous Russia για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ένα μήνυμα της UserSec στο Telegram δηλώνει τη Γαλλία ως στόχο.

Ανακοίνωση UserSec

Προειδοποίηση επίθεσης που εκδόθηκε από την ρωσική ομάδα KillMilk

Σημαντική ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της διαβόητης ρωσικής ομάδας DDoS, “KillMilk” καθώς έδωσε εντολή σε όλους τους affiliates τους να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού εντός των επόμενων 24 ωρών, υποδεικνύοντας επικείμενη επίθεση.

Ο ιδρυτής της KillNet, KillMilk, αποχώρησε από την ομάδα τον Ιούλιο του 2022. Παρ’ όλα αυτά, ο KillMilk παραμένει ενεργός και διατηρεί σχέση με την ομάδα KillNet. Συνεχίζει να μοιράζεται ανακοινώσεις σχετικές με την KillNet στο κανάλι KillMilk Telegram.

Ένα μήνυμα της KillMilk στο Telegram προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση σε 24 ώρες.

Η ομάδα NoName χτυπά τη Λιθουανία

Η ομάδα NoName πραγματοποίησε πρόσφατα μια σειρά επιθέσεων DDoS σε διακεκριμένους ιστότοπους στη Λιθουανία. Στους πρωταρχικούς τους στόχους περιλαμβάνονται τα website των παρακάτω:

  • Veidas
  • Kelprojektas
  • Linava
  • Siauliai
  • Avia
  • The Baltic Times
Πρόσφατοι στόχοι του NoName

Δείτε επίσης: Το κύριο Ethscriptions Marketplace χτυπήθηκε από χάκερς

Εντοπίστε τους απειλητικούς παράγοντες με την υπηρεσία της SOCRadar

Οι οργανισμοί μπορούν να παρακολουθούν και να αναλύουν αποτελεσματικά τις δραστηριότητες των απειλητικών παραγόντων, όπως οι KillNet, Anonymous Russia, UserSec και NoName, μεταξύ πολλών άλλων, χρησιμοποιώντας το Threat Actor Tracking της SOCRadar. Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα του SOCRadar παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και αξιόπιστες πληροφορίες για όλους τους παρακολουθούμενους παράγοντες απειλών, επιτρέποντας προληπτικά αμυντικά μέτρα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS