ΑρχικήinetWindows: πιο δύσκολη η δημιουργία τοπικών λογαριασμών

Windows: πιο δύσκολη η δημιουργία τοπικών λογαριασμών

Οι διαχειριστές των Windows έχουν δύο επιλογές για τη δημιουργία λογαριασμών. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο τοπικό λογαριασμό ή ένα λογαριασμό της Microsoft για την είσοδό τους στο λειτουργικό σύστημα.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση μετά την εγκατάσταση επιβάλει την επιλογή δημιουργίας ενός λογαριασμού στην Microsoft, αλλά είναι δυνατή (μέχρι σήμερα) και η δημιουργία κάποιου τοπικού λογαριασμού.

Όπως φαίνεται όμως η Microsoft κάνει όλο και πιο δύσκολη τη δημιουργία τοπικών λογαριασμών κατά την διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης και αποθαρρύνει τους χρήστες να δημιουργήσουν τοπικούς λογαριασμούς.

Windows

Μια αναφορά από το Reddit δείχνει ότι η Microsoft δυσκολεύει την δημιουργία τοπικών λογαριασμών κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Ο χρήστης της δημοσίευσης ανέφερε ότι δεν εμφανίστηκε κάποια επιλογή για τη δημιουργία ενός τοπικού λογαριασμού χρήστη μετά την πρώτη εκτέλεση ενός συστήματος με Windows 10.

Ο χρήστης ανέφερε ότι η επιλογή χρήσης ενός offline λογαριασμού δεν ήταν διαθέσιμη στην οθόνη σύνδεσης. Ο offline λογαριασμός είναι φυσικά ο τοπικός λογαριασμός που αποθηκεύει τον κωδικό στο σύστημα και όχι στο cloud της Microsoft.

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των λογαριασμών της Microsoft και των τοπικών λογαριασμών είναι ότι ο πρώτος είναι χρησιμοποιεί το σύννεφο ενώ ο τελευταίος είναι μοναδικός για το μηχάνημα στο οποίο δημιουργείται.

Ένας Λογαριασμός της Microsoft προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως τη δυνατότητα χρήσης σε πολλά συστήματα, πρόσβαση σε ορισμένα εργαλεία και υπηρεσίες που απαιτούν έναν Λογαριασμό της Microsoft ή ευκολότερες επιλογές επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.

Το κύριο πλεονέκτημα όμως ενός τοπικού λογαριασμού είναι ότι είναι πολύ πιο ιδιωτικός και ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί τόσο εύκολα, καθώς απαιτείται τοπική πρόσβαση.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, είναι ότι ο φάκελος του χρήστη έχει το όνομα που επιλέγει ο χρήστης και όχι μόνο τα πρώτα πέντε γράμματα της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του λογαριασμού στην Microsoft.

Η Microsoft φυσικά επιθυμεί να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους στους λογαριασμούς της εταιρείας, καθώς όσο περισσότεροι τόσο καλύτερο για το οικοσύστημα της εταιρείας αλλά και τα προσωποποιημένα δεδομένα που συλλέγει.

Τι μπορείς να κάνεις

Μια από τις πιο απλές επιλογές είναι η διακοπή της σύνδεσης στο Internet κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Η δημιουργία ενός λογαριασμού στην Microsoft απαιτεί σύνδεση στο Internet και εάν τα Windows 10 αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει, θα σας εμφανίσουν αυτόματα την οθόνη δημιουργίας ενός τοπικού λογαριασμού.

Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα δεν κατεβάσει και ορισμένα bloatware όπως το Candy Crush Saga μετά το πρώτο boot.

Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι να χρησιμοποιήσετε έναν Λογαριασμό της Microsoft για τις αρχικές ρυθμίσεις, αλλά μετά να δημιουργήσετε ένα τοπικό λογαριασμό για καθημερινή χρήση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS