ΑρχικήinetΗ RBI απαγορεύει στην Ινδία τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η RBI απαγορεύει στην Ινδία τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Την περασμένη εβδομάδα σηματοδοτήθηκε η επίσημη απαγόρευση της παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα απο την Reverse Bank of India (RBI) . Παρά τις τελευταίες προσπάθειες να μην ισχύσει η απαγόρευση, το ανώτατο δικαστήριο στην Ινδία, με επικεφαλή τον αρχηγό δικαιοσύνης Dipak Misra, αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει.

Ινδία banned crypto

Η απαγόρευση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018, και από τότε πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων προσπαθούν να αλλάξουν την γνώμη της τράπεζας RBI. Ωστόσο στις 3 Ιουλίου, το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας δήλωσε ότι η απαγόρευση είναι τελική και θα ισχύσει από τις 6 Ιουλίου και μετά, παρόλο που οι  Ινδικές εταιρείες ζητούν περισσότερο χρόνο.

“Αυτή η ανακοίνωση θα κάνει μεγάλη ζημιά, όχι μόνο σε εταιρείες, αλλά και σε άτομα που έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό κρυπτονομίσματα. Ο λόγος που εφαρμόζεται αυτός ο κανονισμός είναι επειδή όσες συναλλαγές γίνονται με κρυπτονομίσματα, θα έπρεπε να γίνονται με μετρητά, ή καθόλου.”

Ένα ανταλλακτήριο με όνομα Zebpay, έχει ήδη εφαρμόσει στην σελίδα του ένα νέο μήνυμα, το οποίο αναφέρει ότι αν κάποιος χρήστης έχει ήδη καταθέσει ρούπια, ή σκοπεύει να καταθέσει σύντομα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ίσως δεν θα είναι δυνατή η ανάληψη τους αργότερα.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας RBI εδώ και καιρό παρακολουθεί τις κινήσεις των εμπόρων κρυπτονομισμάτων, και φοβούνται ότι με αυτή την απαγόρευση, αρκετοί θα συνεχίσουν τις συναλλαγές στο dark web.

Σε μια προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις όλο ένα και παραπάνω ανησυχίες των εικονικών νομισμάτων,  η ευρωπαϊκή ένωση δημοσίευσε ένα μεγάλο άρθρο με τίτλο “Virtual Currencies and Central Banks Monetary Policy: Challenges Ahead.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS