ΑρχικήinetΠρόστιμο 1,2 δισεκατομμύρια στην Qualcomm γιατί χρημάτιζε την Apple

Πρόστιμο 1,2 δισεκατομμύρια στην Qualcomm γιατί χρημάτιζε την Apple

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόστιμο ύψους 1,23 δισ. δολαρίων (997 εκατ. Ευρώ) για την Qualcomm, αφού η εταιρεία πλήρωσε την Apple για να χρησιμοποιεί μόνο τα chipset της στις τελευταίες γενιές iPhones.

Qualcomm

Το πρόστιμο, το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ θα μπορούσε να φτάσει το 10% των εσόδων της εταιρείας κατά το προηγούμενο έτος, αντιπροσωπεύει μόλις το 4,9% του κύκλου εργασιών της Qualcomm στο 2017.

“Η Qualcomm πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν βασικό πελάτη, την Apple, έτσι ώστε να μην αγοράζει από αντιπάλους. Αυτές οι πληρωμές δεν ήταν μόνο μειώσεις τιμών – έγιναν με την προϋπόθεση ότι η Apple θα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά chipsets της Qualcomm σε όλα τα iPhones και iPads “, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η Apple δεν κινδυνεύει με κανένα πρόστιμο ή ποινή μετά την απόφαση κατά της Qualcomm.

Η κατασκευάστρια chip έχει τον δικό της νομικό πόλεμο εναντίον της Apple, αφού η Cupertino υπέβαλε μήνυση τον Ιανουάριο του 2017 λόγω των ισχυρισμών ότι είναι άδικοι όροι αδειοδότησης, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1 δισ. Ευρώ και ζητώντας μικρότερη χρέωση για τη χρήση των chipset της Qualcomm. συσκευές.

Από την άλλη πλευρά, η Qualcomm κατέθεσε τη δική της μήνυση εναντίον της Apple και ζήτησε ακόμη και απαγόρευση του iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει αρκετά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει.

Έκτοτε, οι δύο εταιρείες έχουν κατηγορηθεί μεταξύ τους για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ η ίδια η Qualcomm έχει προσφύγει στο δικαστήριο για άλλες παράνομες πρακτικές από έναν αριθμό προμηθευτών της Apple.

Η Hon Hai Precision Industry (μητρική εταιρεία της Foxconn), η Wistron, η Compal Electronics και η Pegatron, όλοι τους προμηθευτές της Apple, δήλωσαν ότι η Qualcomm προσπαθούσε να τους χρεώσει περισσότερο από τις συμφωνηθείσες αμοιβές αδειοδότησης.

Η Qualcomm αντιμετώπισε νομικές δυσκολίες και σε άλλες μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λόγω των αντιμονοπωλιακών θεμάτων. Στη Νότια Κορέα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και δημιουργία μονοπωλίου στην τοπική αγορά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS