ΑρχικήinetEssential: Κυκλοφόρησε patch για την ευπάθεια WPA2 KRACK

Essential: Κυκλοφόρησε patch για την ευπάθεια WPA2 KRACK

Η Essential ενημέρωσε τους χρήστες της για την διαθεσιμότητα μιας νέας ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού για τα Essential Phone Android-powered smartphones τα οποία αντιμετωπίζουν κρίσιμα σημεία ευπάθειας ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα.Essential

Σύμφωνα με την Essential, η ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που έχει επισημανθεί ως build NMJ20D καλύπτει την ευρέως γνωστή ευπάθεια ασφαλείας KRACK (Key Reinstallation Attack) που εντοπίστηκε στο πρωτόκολλο WPA2 Wi-Fi από τον ερευνητή ασφαλείας Mathy Vanhoef .

Το σφάλμα WPA2 KRACK θέτει οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο Internet και χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ασφαλείας WPA2 σε κίνδυνο επιθέσεων. Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την κρίσιμη ευπάθεια για να παρακολουθήσουν την επισκεψιμότητα του δικτύου σας και να κλέψουν πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρηστών.

Το Essential Phone είναι ευάλωτο στις επιθέσεις KRACK, επομένως συνιστάται να ενημερώσετε με τη νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού (build NMJ20D), η οποία κυκλοφορεί στα υποστηριζόμενα μοντέλα. Η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις αγορές σύντομα.

Εκτός από την ενσωμάτωση του patch για την κακόφημη ευπάθεια ασφαλείας WPA2 KRACK, η νέα ενημέρωση λογισμικού βελτιώνει την κύλιση αφής, ορισμένα προβλήματα ανάλυσης / αφής με συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς και  άλλα μικρά θέματα. Παρ’ όλ’ αυτά, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν μια συνολική καθυστέρηση του τηλεφώνου μετά την εγκατάσταση του update.

Ίσως τα ζητήματα αυτά να περιορίζονται σε ορισμένες συσκευές, αλλά θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το Essential Phone σας αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα κλέψει τον κωδικό πρόσβασης σας, τα ονόματα χρήστη, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που ενδεχομένως έχετε αποθηκεύσει στη συσκευή σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS