Σάββατο, 1 Αυγούστου, 23:46
Αρχική inet Bitcoin για πρώτη φορά στα 4.500 δολάρια: Φούσκα;

Bitcoin για πρώτη φορά στα 4.500 δολάρια: Φούσκα;

Το Bitcoin έφτασε σήμερα τα 4.500 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το κρυπτο-νόμισμα έχει τετραπλασιάσει σε αξία από τον Δεκέμβριο και οι ειδικοί αρχίζουν να νιώθουν νευρικοί.

Ο Peter Schiff, ένας μακροπρόθεσμος αντίπαλος στην ιδέα ότι η κρυπτοεπιτήρηση έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές, αποδίδει την άνοδο σαν μια περαιτέρω απόδειξη ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα που πρόκειται να σκάσει.Bitcoin

Αν τον πιστέψετε, ήρθε η ώρα να αποτραβηχτείτε, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Ο Schiff ανέφερε στο CoinDesk ότι το Bitcoin είναι υπερβολή:

Υπάρχει βεβαίως πολλή δημοσιότητα σχετικά με το Bitcoin και την κρυπτογράφηση, και αυτό συμβαίνει με τις φούσκες εν γένει. Η ψυχολογία της φούσκας το προκαλεί. Απλά πείθεστε ότι θα λειτουργήσει, και όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο πεπεισμένος είστε ότι έχετε δίκιο. Αλλά δεν ανεβαίνει γιατί θα λειτουργήσει. Αναρριχείται λόγω κερδοσκοπίας.

Μπορεί να είναι σωστό, αλλά το TNW μίλησε με έναν άλλο ειδικό, ο οποίος είχε μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zen Protocol Adam Perlow δήλωσε:

Οι άνθρωποι δεν κερδοσκοπούν στο Bitcoin με το Bitcoin. Είναι ένα πλεονέκτημα. Είναι πολύ καλό να είσαι ένα περιουσιακό στοιχείο και να προσφέρεις αξία. Αν είναι φούσκα, μοιάζει πολύ με το διαδίκτυο. Ήταν και αυτό μια φούσκα και έσκασε. Το Διαδίκτυο όμως είναι ακόμα εδώ.

Ο Schiff ίσως να μην είναι τόσο αισιόδοξος για το Bitcoin, επειδή δεν είναι πραγματικά οπαδός της κίνησης. Είπε επίσης:

Το κύριο όφελος του bitcoin (το μόνο τμήμα της κοινωνίας όπου χρησιμοποιείται για κάτι άλλο εκτός από την κερδοσκοπία) είναι το έγκλημα.

Ο Perlow όμως στην ερώτηση σχετικά με την εσφαλμένη αντίληψη ότι το Bitcoin είναι χρήσιμο μόνο σε εγκληματίες, έδωσε μια πολύ διαφορετική οπτική γωνία:

Η κρυπτογράφηση μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς μεγάλους σκοπούς που δεν μπορεί να κάνει κάποιο κανονικό νόμισμα. Έχουμε δει την Ινδία να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του νομίσματός της, τις μεγαλύτερες ονομαστικές αξίες, παράνομες, είναι τρελοί για τα κρυπτό-νομίσματα. Όλοι έχουν ψηφιακά πορτοφόλια. Σε άλλα μέρη, όπου μπορεί να υπάρχει μια πιο ολοκληρωτική κυβέρνηση, θα ήταν αδύνατο να διεξάγετε οικονομικές συναλλαγές με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Το κρυπτο-νόμισμα, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στη χρηματοδότηση βοήθειας για ανθρώπους που είναι σε μέρη όπου δεν μπορούν να αναφέρουν τα χρήματα που έχουν ή λαμβάνουν. Επίσης, επιλύει πολλά μικρότερα προβλήματα, όπως τη συνεργασία με διεθνείς εταιρείες χωρίς να χρειάζονται οι τράπεζες για να ασφαλίσουν τις συναλλαγές. Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin είναι η πιο δημοφιλής κρυπτογράφηση, και επομένως έχει τη μεγαλύτερη δυναμική.

Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι: πόσο θα ανέβει το Bitcoin;

Ένας δημοφιλής επενδυτής γνωστός σαν masterluc, που αναφέρεται σαν θρυλικός από τον ιστοχώρο κρυπτογράφησης Coin Telegraph, αναφέρει ότι θα χτυπήσουμε τα 15.000 μέχρι τον Δεκέμβριο. Μην δίνετε όμως και τόση σημασία, αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι που προβλέπουν ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, συμπεριλαμβανομένης και της Goldman Sachs που μέχρι σήμερα οι προβλέψεις της έχουν βγει αληθινές.

Όσο για τα παραπάνω, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα πρέπει να πάρετε τις οικονομικές σας συμβουλές από ένα site που δεν ειδικεύεται με το Bitcoin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...