ΑρχικήinetInternet Archive: Μεγάλη συλλογή δίσκων 78 στροφών

Internet Archive: Μεγάλη συλλογή δίσκων 78 στροφών

Άλλο νέο μεγάλο Project από το Internet Archive: Η δημόσια διάθεση δίσκων 78 στροφών είναι γεγονός και κυκλοφορεί από σήμερα με 26.000 δίσκους.

Το project φέρνει ένα ψηφιοποιημένο αρχείο δίσκων 78 στροφών και σύμφωνα με την αρχική σελίδα του project, τα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 200.000 εγγραφές.Internet Archive

Οι δίσκοι των 78 στροφών το λεπτό κυκλοφορούσαν μεταξύ του 1898 και του 1950. Οι πιο δημοφιλείς και εμπορικά επιτυχημένες ηχογραφήσεις έχουν εκδοθεί εκ νέου σαν δίσκοι LP ή σαν CD, αλλά είναι πολλοί αυτοί που δεν τα έχουν.

Internet Archive το νέο Project

Οι εμπορικά βιώσιμες εγγραφές έχουν αποκατασταθεί ή έχουν ήδη μετατραπεί σε δίσκους LP ή CD, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει ερευνητική αξία σε συχνά σπάνιους δίσκους και εγγραφές των 78rpm. Ήδη, πάνω από 20 συλλογές έχουν επιλεγεί από το Ιnternet Archive για φυσική, ψηφιακή διατήρηση και δημόσια πρόσβαση.

Τα ψηφιοποιημένα αντίγραφα των αρχικών εγγραφών των 78 rpm διατηρούν όλες τις ατέλειες και τον επιφανειακό θόρυβο των ηχογραφήσεων. Οι ηχογραφήσεις κυκλοφόρησαν κυρίως σε Shellac, έναν εύθραυστο προκάτοχο του LP.

Η σελίδα του project περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες εγγραφές και παρέχει επιλογές αναζήτησης και φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα σας παρέχουν επιλογές περιορισμού των αποτελεσμάτων με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να φιλτράρετε ανά έτος, ανά συλλογή, ανά δημιουργό ή ανά γλώσσα, για παράδειγμα.

Η κυρίαρχη γλώσσα των ηχογραφήσεων είναι η αγγλική, αλλά μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες ηχογραφήσεις και σε άλλες γλώσσες όπως την πολωνική, την ισπανική, την ιταλική ή την γερμανική.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που περιέχονται το project συμπεριλαμβάνουν: Bing Crosby, τον Guy Lombardo, τον Gene Autry, τον Jim Dorsey, τον Paul Whiteman, τον Glenn Miller και άλλους.

Η σελίδα περιέχει πληροφορίες για την εγγραφή, τον εκδότη, την ψηφιοποίηση, σχόλια χρηστών και επιλογές λήψης. Παρέχονται διάφορες μορφές αρχείων, όπως FLAC, OGG και MP3. Δεν υπάρχει επιλογή να κατεβάσετε κάποια ολόκληρη συλλογή αυτή τη στιγμή.

Η νέα συλλογή φαίνεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τους φίλους της μουσικής και τους ερευνητές.

Δείτε το νέο project

https://archive.org/details/78rpm

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS