Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Hack στο DailyMotion, 85 εκατομμύρια στοιχεία χρηστών κλάπηκαν

DailyMotion-video-hack

Η δικτυακή τοποθεσία βίντεο, DailyMotion χακαρίστηκε, με αποτέλεσμα 85 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών να κλαπούν.

Η ιστοσελίδα video sharing DailyMotion, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο και προβολής στο Διαδίκτυο, φέρεται να έχει παραβιαστεί. Το hack στο DailyMotion ανακοινώθηκε από την υπηρεσία κοινοποίησης των παραβιάσεων LeakedSource τη Δευτέρα, η οποία ανέφερε ότι τα στοιχεία 85 εκατομμυρίων χρηστών κλάπηκαν από άγνωστους hacker.

Η LeakedSource αποκάλυψε ότι οι hacker έκλεψαν 85.200.000 στοιχεία λογαριασμών που περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης.

Η LeakedSource, η οποία παρέχει μια εύχρηστη βάση δεδομένων των στοιχείων των χρηστών που διέρρευσαν σε διάφορα hacks, έχει προσθέσει τα κλεμμένα δεδομένα της ιστοσελίδας video sharing στο ευρετήριο αναζήτησης της. Από τότε που άνοιξε, η ιστοσελίδα έχει προσθέσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια παραβιάσεις στη βάση δεδομένων της.

Το hacking ενδεχομένως πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι τα κλεμμένα δεδομένα έχουν τεθεί σε κυκλοφορία για αρκετό διάστημα, σύμφωνα με τη LeakedSource.

Οι κωδικοί πρόσβασης προστατεύονται με τον αλγόριθμο κατακερματισμού Bcrypt, με 10 γύρους των κλειδιών μητρώου. Πάνω από 18 εκατομμύρια εγγραφές του DailyMotion έχουν έναν τέτοιο κωδικό πρόσβασης, με αποτέλεσμα είναι δύσκολο να σπάσουν σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν SHA1 ή MD5.

Το ZDNet επιβεβαίωσε επίσης ότι τα στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα video sharing, αλλά οι εκπρόσωποι του Vivendi, του ως επί των πλήστων ιδιοκτήτη της DailyMotion που εδρεύει στο Παρίσι, δεν απάντησε στα σχόλια.

Η ζημιά είναι κάπως περιορισμένη για τους χρήστες του DailyMotion, καθώς μόνο ένα τμήμα των λογαριασμών είχε κωδικούς πρόσβασης που διέρρευσαν, λόγω της ασφάλειας του κωδικού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για αυτά τα 18 εκατομμύρια χρήστες που ο κωδικός τους διέρρευσε, να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους και σε άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τον ίδιο. Οι χρήστες που αισθάνονται ότι τα στοιχεία του λογαριασμού τους είχε συμπεριληφθεί στην διαρροή μπορούν να το ελέγξουν μέσω της ιστοσελίδας LeakedSource.

Δημιουργημένο από το 2005, το DailyMotion είναι σήμερα η 113η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα στον κόσμο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *