Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Η Huawei γίνεται ο νούμερο 3 κατασκευαστής smartphone!

Η Huawei έχει εκπλήξει τον ανταγωνισμό τα τελευταία δύο χρόνια με το να γίνει ο νούμερο 3 κατασκευαστής smartphone. Αυτό δεν είναι ένα μικρό επίτευγμα που κατάφερε από μόνη της, αλλά αν σκεφτούμε ότι έγινε δυνατό μέσα σε μόλις λίγα χρόνια συνειδητοποιούμε ότι είναι πραγματικά ένα τεράστιο επίτευγμα.

huawei-logo-Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η Huawei χρωστάει αυτή την εκρηκτική ανάπτυξη εν μέρει στους υπαλλήλους της, οι οποίοι φαίνεται να είναι πολύ αφοσιωμένοι στο έργο τους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, γνώστες της εταιρείας ισχυρίζονται ότι το νέο top spot της Huawei μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphone στον κόσμο είναι το αποτέλεσμα της προθυμίας των εργαζομένων να θυσιάσουν τις διακοπές τους, να δουλέψουν υπερωρίες και μερικές φορές να διακινδυνέψουν την ζωή τους για την προώθηση της εταιρικής αιτίας.

Με “κυβερνήτη” της τον Ren Zhengfei, η Huawei σκοπεύει να ξεπεράσει την Samsung και την Apple για να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

O Zhengfei κατάφερε να εμποτίσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της Huawei, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν γίνει τόσο πρόθυμοι να μην πάνε διακοπές και να δουλέψουν υπερωρίες χωρίς να ζητήσουν επιπλέον πληρωμή που είναι πραγματικά απίστευτο.

Πολλοί εργαζόμενοι σκέφτονται και ενεργούν σαν τον Meng Bo, έναν αρχάριο υπάλληλο της Huawei ο οποίο πιστεύει ότι «αν αφοσιωθείς στην εταιρεία, η εταιρεία δεν θα σε απογοητεύσει». Ένα άλλο παράδειγμα αφιέρωσης, αφορά Κινέζους εργάτες της Huawei σε χώρες της WES Αφρικής που αρνήθηκαν να φύγουν από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της επιδημίας Έμπολα το 2014, ενώ άλλες εταιρίες εκκενώθηκαν. Αργότερα ανταμείφθηκαν με ειδικά επιδόματα.

«Όταν ξεσπάει μια κρίση, θα βρείτε εργαζόμενους της Huawei να κατευθύνονται προς αυτήν» ενώ άλλοι φεύγουν, είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας Sun Yafang στην ετήσια έκθεση της εταιρείας το 2015.

Επιπλέον, το κινέζικο προσωπικό μπορεί να συμφωνήσει στο να υπογράψει μια ειδική συμφωνία εργαζομένων που λέει ρητά ότι παραιτείται οικειοθελώς από τις ημέρες των διακοπών και τις υπερωρίες. Εκείνοι που υπογράφουν την συμφωνία θα ξεκινήσουν να παραλαμβάνουν μετοχές ως μέρος της αμοιβής τους.

Εν τω μεταξύ η κινεζική εταιρεία έχει αρχίσει να μαλακώνει την στρατηγική της στο εξωτερικό αφού πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από την Κίνα οπότε τους έχουν προσφερθεί καλύτερες συνθήκες σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους εργαζομένους.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *