ΑρχικήinetΗ Huawei γίνεται ο νούμερο 3 κατασκευαστής smartphone!

Η Huawei γίνεται ο νούμερο 3 κατασκευαστής smartphone!

Η Huawei έχει εκπλήξει τον ανταγωνισμό τα τελευταία δύο χρόνια με το να γίνει ο νούμερο 3 κατασκευαστής smartphone. Αυτό δεν είναι ένα μικρό επίτευγμα που κατάφερε από μόνη της, αλλά αν σκεφτούμε ότι έγινε δυνατό μέσα σε μόλις λίγα χρόνια συνειδητοποιούμε ότι είναι πραγματικά ένα τεράστιο επίτευγμα.

huawei-logo-Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η Huawei χρωστάει αυτή την εκρηκτική ανάπτυξη εν μέρει στους υπαλλήλους της, οι οποίοι φαίνεται να είναι πολύ αφοσιωμένοι στο έργο τους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, γνώστες της εταιρείας ισχυρίζονται ότι το νέο top spot της Huawei μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphone στον κόσμο είναι το αποτέλεσμα της προθυμίας των εργαζομένων να θυσιάσουν τις διακοπές τους, να δουλέψουν υπερωρίες και μερικές φορές να διακινδυνέψουν την ζωή τους για την προώθηση της εταιρικής αιτίας.

Με “κυβερνήτη” της τον Ren Zhengfei, η Huawei σκοπεύει να ξεπεράσει την Samsung και την Apple για να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

O Zhengfei κατάφερε να εμποτίσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της Huawei, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν γίνει τόσο πρόθυμοι να μην πάνε διακοπές και να δουλέψουν υπερωρίες χωρίς να ζητήσουν επιπλέον πληρωμή που είναι πραγματικά απίστευτο.

Πολλοί εργαζόμενοι σκέφτονται και ενεργούν σαν τον Meng Bo, έναν αρχάριο υπάλληλο της Huawei ο οποίο πιστεύει ότι «αν αφοσιωθείς στην εταιρεία, η εταιρεία δεν θα σε απογοητεύσει». Ένα άλλο παράδειγμα αφιέρωσης, αφορά Κινέζους εργάτες της Huawei σε χώρες της WES Αφρικής που αρνήθηκαν να φύγουν από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της επιδημίας Έμπολα το 2014, ενώ άλλες εταιρίες εκκενώθηκαν. Αργότερα ανταμείφθηκαν με ειδικά επιδόματα.

«Όταν ξεσπάει μια κρίση, θα βρείτε εργαζόμενους της Huawei να κατευθύνονται προς αυτήν» ενώ άλλοι φεύγουν, είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας Sun Yafang στην ετήσια έκθεση της εταιρείας το 2015.

Επιπλέον, το κινέζικο προσωπικό μπορεί να συμφωνήσει στο να υπογράψει μια ειδική συμφωνία εργαζομένων που λέει ρητά ότι παραιτείται οικειοθελώς από τις ημέρες των διακοπών και τις υπερωρίες. Εκείνοι που υπογράφουν την συμφωνία θα ξεκινήσουν να παραλαμβάνουν μετοχές ως μέρος της αμοιβής τους.

Εν τω μεταξύ η κινεζική εταιρεία έχει αρχίσει να μαλακώνει την στρατηγική της στο εξωτερικό αφού πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από την Κίνα οπότε τους έχουν προσφερθεί καλύτερες συνθήκες σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους εργαζομένους.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS