Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Πότε σβήνουμε, αδρανοποιούμε ή κάνουμε sleep τον υπολογιστή

dell-xps15-review-power-button-macro-min-υπολογιστή

Πρέπει να απενεργοποιήσουμε τον υπολογιστή μας όταν δεν τον χρειαζόμαστε άλλο; Ή μήπως είναι εντάξει να κλείσουμε απλά το καπάκι του laptop όλη τη νύχτα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κλείσουμε τον υπολογιστή ή το laptop μας: τερματισμός λειτουργίας, αδρανοποίηση ή λειτουργία sleep. Όμως ποιος είναι ο σωστός τρόπος? Προκειμένου να τον βρούμε, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι κάνει κάθε μία από αυτές τις επιλογές.

Sleep: Γνωστό και ως αναμονή. Ο υπολογιστής εισέρχεται σε μια κατάσταση χαμηλής ισχύος. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποσυνδέεται εκτός από τη RAM. Η RAM διατηρεί την κατάσταση του υπολογιστή μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το sleep σώζει τυχόν εργασίες, αλλά και τη διαμόρφωση της μνήμης, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και σας επιτρέπει να συνεχίσετε γρήγορα τις εργασίες σας σε πλήρη ταχύτητα. Ωστόσο, χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από το κλείσιμο ή την αδρανοποίηση. Επίσης τα δεδομένα μπορεί να χαθούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε όλα τα σημαντικά έγγραφα και αρχεία σας πρώτα.

sleep-mac-540x318

Τερματισμός: Οι περισσότεροι από μας είναι εξοικειωμένοι με αυτή την επιλογή. Όταν κλείσει το μηχάνημά σας, κλείνει και η μνήμη RAM και η μηχανή επέρχεται σε μία κατάσταση off. Ένας υπολογιστής που έχει κλείσει δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου ενέργεια. Ωστόσο, όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το μηχάνημα σας, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε και να περιμένετε το υλικό να εκκινηθεί και πάλι και να φορτώσει όλα όσα χρειάζεστε.

Αδρανοποίηση: Η επιλογή αυτή είναι κάτι ανάμεσα στο sleep και τον τερματισμό. Σε αυτήν την περίπτωση η μνήμη του υπολογιστή σας αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο, ιδιαίτερα τα περιεχόμενα της μνήμης RAM. Όταν κάνετε εκκίνηση, σας επιτρέπει να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε. Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε την κατάσταση των εργασιών σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανοιχτών προγραμμάτων και των δεδομένων σας για να επανέλθετε αργότερα. Αυτή η κατάσταση χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από ότι το sleep, αλλά θέλει λίγο περισσότερο χρόνο σε σύγκριση με αυτό. Η ενέργεια που χρησιμοποιείται από το μηχάνημα είναι η ίδια όπως στον τερματισμό.

10924_macbook-hibernar1-800x600

Πότε όμως πρέπει να κάνουμε κάθε επιλογή?

Το sleep: Είναι χρήσιμο αν θέλετε το μηχάνημά σας να ξεκινήσει γρήγορα ή αν απλά θα το αφήσετε για λίγο στην λακρη. Οι εφαρμογές παραμένουν ανοικτές, η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή και μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα τον υπολογιστή σας. Θα είναι πάντα έτοιμος για χρήση όταν τον χρειάζεστε.

Ο τερματισμός: Όταν πρόκειται να μην χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για αρκετές ώρες μπορείτε να κλείσετε το μηχάνημα. Ορισμένοι υπολογιστές ή λογισμικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά κατά την επαναφορά από κατάσταση αδρανοποίησης, γι αυτό είναι προτιμότερο να κλείσετε τον υπολογιστή σας αντ ‘αυτού. Επίσης, είναι μια καλή ιδέα να τον κλείνετε ή τουλάχιστον να τον επανεκκινείτε, κάθε τόσο απλά για να καθαρίσει τη μνήμη και να τον επαναφέρετε.

Η αδρανοποίηση: Εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια από το sleep. Αδρανοποιήστε τον υπολογιστή σας μόνο αν πρόκειται να μην τον χρησιμοποιήσετε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα – όταν πάτε για ύπνο το βράδυ για παράδειγμα. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας και μπαταρίας. Δεν θα είστε σε θέση να τρέξετε κανένα πρόγραμμα ενώ ο υπολογιστής σας είναι αδρανοποιημένος. Ενώ η αδρανοποίηση είναι ευεργετική από την αναστολή λειτουργίας (sleep mode), δεδομένου ότι εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια, ωστόσο το μηχάνημα θέλει περισσότερο χρόνο για να πάρει μπροστά σε σύγκριση με το sleep.

Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και μπαταρία, αλλά θα βοηθήσει επίσης να κρατήσουμε τα εξαρτήματα του υπολογιστή σε καλή κατάσταση για περισσότερο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *