ΑρχικήinetOld Web Today: περιηγηθείτε στο Web όπως τη δεκαετία του '90

Old Web Today: περιηγηθείτε στο Web όπως τη δεκαετία του ’90

Το website Old Web Today σας εμφανίζει αρχειοθετημένες ιστοσελίδες όπως υπήρχαν στο παρελθόν μέσα από παλαιότερα προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα.

thefacebook old web today

Η υπηρεσία, που δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή Ilya Kreymer σε συνδυασμό με το ίδρυμα media arts Rhizome, σας επιτρέπει να βλέπετε ιστοσελίδες από την δεκαετία του ’90 μέσα από παλαιότερα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων του Netscape, του Internet Explorer, και των παλαιοτέρων εκδόσεων του Chrome, Firefox, Safari κλπ. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης λειτουργούν με τα αντίστοιχα λειτουργικά τους συστήματα classic Mac, Windows και Linux.

Μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL που θέλετε να δείτε, να ζητήσετε μια ημερομηνία, και το site θα σας περιοχή θα σας δείξει την αρχειακή έκδοση της ιστοσελίδας που είναι αποθηκευμένη και είναι πιο πλησιέστερη με την ημερομηνία που έχετε δηλώσει.

Για παράδειγμα θα μπορούσατε να δείτε  το Facebook όπως όταν ήταν γνωστό ως “TheFacebook.”

Το Old Web Today είναι μία ψηφιακή νοσταλγία και σε σχέση με αντίστοιχα sites που δείχνουν αρχειακές εκδόσεις των ιστοσελίδων στο σύγχρονο browser σας, αν και φορτώνονται πιο γρήγορα, δεν μπορούν να αποδώσουν την νοσταλγία που νοιώθει κάποιος όταν αντικρίζει μία παλιά ιστοσελίδα μέσα από τον αντίστοιχο παλιό browser.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS