ΑρχικήinetPerl 6 έρχεται τα Χριστούγεννα

Perl 6 έρχεται τα Χριστούγεννα

21 έτη μετά το ντεμπούτο της Perl 5 και μετά από ατελείωτα πειράγματα στους προγραμματιστές της για μια επερχόμενη έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού, ο Larry Wall, δημιουργός της Ρerl, επιβέβαίωσε επίσημα ότι η πρώτη επίσημη έκδοση της Ρerl 6 θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, γύρω στα Χριστούγεννα.

perl logo

Η ανάπτυξη για την Perl 6 υπήρξε πάντα αργή και σκαπασμένη με ένα πέπλο μυστηρίου, αλλά τα πράγματα φαίνεται να έχουν επιταχυνθεί όταν ο Craiglist, ένας από τους μεγαλύτερους δικτυακούς τόπους που λειτουργούν με Ρerl, προσέλαβε τον Larry Wall το 2013, και ανάφερε ότι θα συνέχιζε την εργασία του πάνω στην Ρerl 6.

Και ενώ η δημοτικότητα της Ρerl μεταξύ των νέων προγραμματιστών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επιλέγουν τις Ruby, Java, και JavaScript, η Ρerl ποτέ δεν έπεσε έξω από το ΤΟΠ-10 του Tiobe, και εξακολουθεί να παρέχει επαγγελματίες με αξιοπρεπείς ετήσιους μισθούς.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί για την Ρerl 6 περιλαμβάνουν μια ανώνυμη μεταβλητή κατάστασης, μια νέα δομή ελέγχου για τη δημιουργία καταλόγων, μια εναλλακτική δομή για τη δημιουργία βρόχων και ένα νέο ενεργό μπλοκ που τρέχει μόνο όταν ικανοποιείται μια συνθήκη.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ενός συνέδριου προγραμματιστών στο μουσείο Exploratorium του Σαν Φρανσίσκο, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου.

Η πρώτη έκδοση του Ρerl 6 θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το ρerl6.org. Μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις διαφορές μεταξύ της Ρerl 5 και 6 Ρerl εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS