ΑρχικήinetΟι hackers w0rm χάκαραν άλλη hacking ομάδα και πουλάνε τα δεδομένα

Οι hackers w0rm χάκαραν άλλη hacking ομάδα και πουλάνε τα δεδομένα

Η hacking ομάδα w0rm, η οποία έχει και forum με το ίδιο όνομα, επιτέθηκε σε μια αντίπαλη hacking συμμορία, με το όνομα Monopoly, και προσφέρει τώρα στο forum της τη βάση δεδομένων των αντιπάλων τους για πώληση !!!

w0rm

Προφανώς, δεν υπάρχουν “όρια” μεταξύ των ομάδων hacking, και όλα πλέον μπορούν να συμβούν κάτω από το πρίσμα της “επιχειρηματικής δραστηριότητας” τους.

Η w0rm, είναι μια hacking ομάδα διάσημη για το hacking εναντίον του BBC το 2013, του VICE, του CNET και της Washington Post το 2014, είναι δημοφιλείς στους κύκλους του h@ckZ0r για το φόρουμ της, όπου οι hackers της w0rm και άλλες ομάδες hacking πωλούν βάσεις δεδομένων από παραβιασμένες εταιρείες και εκμεταλλεύσεις από zero-day.

Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί και για την αντίπαλη hacking ομάδα με το όνομα Monopoly, οι οποίοι λειτουργούν και αυτοί ένα παρόμοιο forum, το οποίο όμως εστιάζει στην πώληση των στοιχείων χρηστών που θα χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονική απάτη, botnet, και σε spam που σχετίζονται με τα διάφορα προϊόντα.

Σύμφωνα με την Motherboard, οι hackers w0rm είναι περήφανοι που έχουν στο δικό τους forum την λίστα της βάσης δεδομένων των αντιπάλων τους και την προσφέρουν στην πενιχρή τιμή των $500 / €450 / 2,15 Bitcoin.

Για να είμαστε δίκαιοι, η τιμή είναι υψηλότερη από ό,τι η w0rm ζητούσε πριν από ένα χρόνο για τις βάσεις δεδομένων του VICE και της Washington Post, που και οι δύο διατίθενται προς πώληση για μόνο 1 Bitcoin.

Εξερευνώντας στο Twitter και ορισμένες τοποθεσίες του Dark Web, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο είδος αντιπαλότητας ή μίσος ανάμεσα στις δύο ομάδες, οπότε αυτή η κίνηση είναι πιο ύπουλη από ό,τι αρχικά πιστευόταν. H hacking ομάδα δεν φαίνεται να έχει κανένα απολογητικό tweet για το hacking των συντρόφων τους.

Το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων της Monopoly είναι προς το παρόν άγνωστο. Θα μπορούσε να είναι μόνο τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του φόρουμ, ή μπορεί να είναι ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της ομάδας με τα θύματά της και τους botnet πελάτες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS