ΑρχικήinetPuzzlephone έρχεται το κινητό-«παζλ»

Puzzlephone έρχεται το κινητό-«παζλ»

Puzzlephone: Όπως φαίνεται η Google δεν είναι η μοναδική εταιρεία η οποία εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη συναρμολογούμενων συσκευών που θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επιλέγουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Puzzlephone

Μετά το φημισμένο Project Ara, του αμερικανικού κολοσσού, τώρα η φινλανδική εταιρεία Circular Devices αποκαλύπτει το Puzzlephone

Το κινητό-«παζλ», κατά την εταιρεία με έδρα στο Εσπο – την «πατρίδα» της Nokia -, παρομοιάζεται με τον ανθρώπινο οργανισμό και χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: την σπονδυλική στήλη, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από την οθόνη LCD, τα ηχεία και τη βασική δομή της συσκευής. Η καρδιά φιλοξενεί τη μπαταρία και τα δευτερεύοντα ηλεκτρονικά μέρη, ενώ ο εγκέφαλος «κουβαλάει» τον επεξεργαστή και την κάμερα. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που να επιτρέπει την εύκολη και οικονομική αναβάθμισή του ή την αποκατάσταση βλαβών χωρίς την ανάγκη πλήρους αντικατάστασης συσκευής.

Κομμάτι-κομμάτι έρχεται η ανανέωση

Στην παρούσα φάση, η Circular Devices βρίσκεται σε φάση δοκιμών των προτύπων συσκευών της με λειτουργικό Android, ωστόσο υπολογίζει ότι θα μπορούσε να διαθέσει τα πρώτα μοντέλα της μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η νέα γενιά κινητών τηλεφώνων θα μπορούσε να γεννήσει μια νέα ανανεωτική τάση στον χώρο των συσκευών, καθώς οι καταναλωτές θα είναι σε θέση έναντι ενός μικρού κόστους (και όχι μιας μεγάλης επένδυσης) να «φρεσκάρουν» τις επιδόσεις του τηλεφώνου τους αντικαθιστώντας απλά π.χ. τον επεξεργαστή, τη μπαταρία, ή την κάμερά του.

Πηγή: tovima.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS