Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

TCamp14 Ποιοι είναι οι σούπερ σταρ της ανοικτής διακυβέρνησης;

Η μεγάλη επιτυχία του Transparency Camp14 ξεπέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ. Με πάνω από 50 συμμετέχοντες από περισσότερες από 29 χώρες φέτος, το TCamp14 μετατρέπεται πλέον σε μία παγκόσμια κοινότητα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το Ίδρυμα Sunlight, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την ενίσχυση της ανοικτής διακυβέρνησης, φέρνει σε επαφή υποτρόφους από όλον τον κόσμο, προκειμένου να αναδείξουν τις κοινές προκλήσεις της ανοικτής διακυβέρνησης. Φέτος επιλέχθηκαν 19 από τους 300 αιτούντες για να συμμετάσχουν στον ΤCamp14 στην Ουάσινγκτον.

TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14 TCamp14

Ποιοι είναι αυτοί οι σούπερ σταρ της ανοικτής διακυβέρνησης; Έρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο (κάθε ήπειρος εκπροσωπήθηκε), διαθέτουν ευρύ φάσμα προσόντων και κοινό στόχο την εδραίωση μιας περισσότερο «υπεύθυνης διακυβέρνησης».

Κάποιοι είναι hackers, όπως ο David Cabo, διευθυντής του Civio, ενός οργανισμού που χαρτογράφησε τα links των μεγάλων παικτών εξουσίας στην Ισπανία (με τη βοήθεια του Sunlight). Άλλοι είναι οι δημοσιογράφοι, όπως ο Justin Arenstein από την πρωτοβουλία African Media στη Νότια Αφρική. Η Anne-Christine Wegener έχει πολιτικές καταβολές, αφού επί 5 χρόνια εργάστηκε για την ενίσχυση της διαφάνειας στη εθνική ασφάλεια και τη λογοδοσία στην ‘Άμυνα στον οργανισμό Transparency International και τώρα γράφει ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. H Mor Rubinstein έχει εργαστεί στο Public Knowledge Workshop και τώρα αναλύει δεδομένα στο Oxford Internet Institute. Και αυτοί αποτελούν μόνο ένα δείγμα από τους συμμετέχοντες στο TCamp.

Οι συζητήσεις στο TCamp δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν αυτά που κάνουν, να λάβουν feedback και να αναπτύξουν νέες ιδέες. Για παράδειγμα, ο Mathias Huter – ο οποίος διαχειρίζεται την πλατφόρμα tendermonitor.ge, που συγκεντρώνει τις δημόσιες συμβάσεις στη Γεωργία – μίλησε για το άνοιγμα των δεδομένων για τις δημόσιες προμήθειες. Ο Ivan Ninenko παρουσίασε το declarator.org, μία βάση δεδομένων στη Ρωσία για τα περιουσιακά στοιχεία των εθνικών αξιωματούχων και οδήγησε έναν καταιγισμό ιδεών για το πώς θα μπορούσε να επεκταθεί αυτό το έργο σε παγκόσμια κλίμακα. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων – συμπεριλαμβανομένων των Henare Degan του Open Australia Foundation, του David Cabo του Civio και του Michael Morisy της muckrock.com – ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τους τρόπους για να επιτευχθεί η FOI (Freedom of Information), με διαφορετικές ρυθμίσεις σε διαφορετικές χώρες.

Παράλληλα με την κύρια εκδήλωση, το Ίδρυμα Sunlight διοργάνωσε εργαστήρια για τους διεθνείς συμμετέχοντες στο TCamp, με στόχο την ανάδειξη των κοινών αγώνων σε όλη τη διεθνή κοινότητα για την ενίσχυση της διαφάνειας σε εθνικό επίπεδο. Εργαζόμενοι για το «άνοιγμα» των κυβερνήσεων μας, είμαστε όλοι υπέρμαχοι των ανοιχτών δεδομένων ως μέσου για την ανοιχτή λογοδοσία και τη διαφάνεια. Αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι η διαφάνεια από μόνη της δεν οδηγεί σε αλλαγή:  Τα ανοιχτά δεδομένα είναι ένα εργαλείο, δεν είναι αυτοσκοπός. Ως εκ τούτου, οι συζητήσεις στο TCamp επικεντρωθήκαν στο πώς οι ενδιάμεσοι στόχοι για το άνοιγμα των κυβερνητικών δεδομένων μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του απώτερου στόχου της πραγματικής λογοδοσίας και στο κατά πόσο οι ακτιβιστές της ανοικτής διακυβέρνησης μπορούν να αντιπαρατεθούν στην εξουσία μέσω της δημόσιας πληροφορίας.

Δείτε εδώ τα κύρια συμπεράσματα των εργαστηρίων του TCamp2014:

http://sunlightfoundation.com/blog/2014/06/19/a-global-perspective-on-transparencycamp-2014/

ellak.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *