ΑρχικήinetΠώς η NSA παρεισφρύει στα ιδιωτικά δίκτυα

Πώς η NSA παρεισφρύει στα ιδιωτικά δίκτυα

(Αναδημοσίευση με μετάφραση από: The Washington Post, “How the NSA is infiltrating private networks”, by Barton Gellman, Todd Lindeman and Ashkan Soltani, Published: Oct. 30, 2013)

Η NSA, σε συνεργασία με την Βρετανική ομόλογη της υπηρεσία, την Government Communications Headquarters (GCHQ), έχει κρυφά τοποθετήσει “παροχές στοιχείων” (taps) στα εσωτερικά δίκτυα της Yahoo και της Google, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου, στην συνολική διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η λειτουργία αυτών των “παροχών”, είναι να παρακολουθούν τις πληροφορίες που ρέουν ανάμεσα στα τεράστια κέντρα δεδομένων που οι εν λόγω εταιρείες διατηρούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.
Σε γενικές γραμμές, η Google και η Yahoo χρησιμοποιούν ιδιόκτητες ή/και μισθωμένες γραμμές για να συγχρονίζουν μεταξύ τους τα κέντρα δεδομένων τους.

Το παρακάτω γραφικό δείχνει το πώς η NSA και η GCHQ, έχουν παρεισφρήσει σε αυτά τα εσωτερικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Google.
Λιγότερα στοιχεία είναι γνωστά σχετικά με τα δίκτυα της Yahoo, αλλά οι πρακτικές που εφαρμόζει και εκεί η NSA πιστεύεται ότι θα είναι παρόμοιες.

Πηγή: Εκθέσεις προσωπικού (Staff reports), Google

(κλικ στην εικόνα για εμφάνιση σε μεγαλύτερη ανάλυση)

htniipn_How the NSA is infiltrating private networks_el

htniipn_joke_aaahtniipn_joke_bbbhtniipn_joke_ccchtniipn_joke_ddd

pirateparty.gr

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS