ΑρχικήinetDefaced η αρχική των Forums της Ubuntu, διέρρευσε η βάση δεδομένων της

Defaced η αρχική των Forums της Ubuntu, διέρρευσε η βάση δεδομένων της

ubuntuΤα Forums της Ubuntu παραβιάστηκαν από hackers. H εταιρεία με το διάσημο open-source λειτουργικό Linux παραδέχτηκε την παραβίαση το Σάββατο.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στην κεντρική σελίδα του φόρουμ της, η Canonical επιβεβαίωσε ότι υπήρξε παραβίαση και ότι η ομάδα εργάζεται για να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι “η IP διεύθυνση κάθε χρήστη το όνομα χρήστη, οι κωδικοί πρόσβασης και τα e-mails” έχουν κλαπεί από τη βάση δεδομένων τους. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αν και οι κωδικοί πρόσβασης δεν αποθηκεύονται σε μορφή απλού κειμένου, οι χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε άλλες ιστοσελίδες καλό θα ήταν να τους αλλάξουν.

“Τα Ubuntu One, Launchpad και άλλες υπηρεσίες του Ubuntu και της Canonical δεν επηρεάζονται από την παραβίαση,” ανέφερε η εταιρεία.

Εκτιμάται ότι στα forums της Ubuntu υπήρχαν 1.82 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες και υπήρχαν περισσότερες από 1.96 εκατομμύρια δημοσιεύσεις. Φανταστείτε λοιπόν τι πληροφορίες πήραν στα χέρια τους οι hackers.

Το φόρουμ χρησιμοποιεί vBulletin, μια δημοφιλής εφαρμογή φόρουμ, αλλά όπως φαίνεται δεν προσφέρει ασφάλεια.

Η ιστοσελίδα αμέσως μετά την παραβίαση και την κλοπή των δεδομένων παραβιάστηκε από τους hackers. Στην αρχική σελίδα τοποθέτησαν την φωτογραφία ενός χρήστη του Twitter με το ψευδώνυμο “Sputn1k_”. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει μόλις πέντε tweets και 59 followers.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS