ΑρχικήsecurityΟ hacker Guccifer 2,0 υπαίτιος για την επίθεση κατά του DNC ή...

Ο hacker Guccifer 2,0 υπαίτιος για την επίθεση κατά του DNC ή όχι?!

Ένας μοναχικός hacker γνωστός ως Guccifer 2,0 πήρε εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη για την επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίων της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας μια σειρά από έγγραφα που υποτίθεται ότι προέρχονται από τους DNC servers.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αρχική κατηγορία του DNC ότι η Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση.

Ο Guccifer 2.0 δημοσίευσε πολλά εμπιστευτικά αρχεία σε ένα WordPress blog, καθώς υποστήριξε ότι έχει στείλει “χιλιάδες αρχεία και μηνύματα” στο Wikileaks και δηλώνει ότι “θα δημοσιευτούν σύντομα.

hacker
Μετά από την διάρρευση ενός αρχείου της αντιπολίτευσης που περιείχε την έρευνα για τον Donald Trump, ο Guccifer 2.0 το ακολούθησε με υποτιθέμενες οικονομικές πληροφορίες σχετικά με το Δημοκρατικό Κόμμα και τους χορηγούς του.Η εισβολή είχε αρχικά αναφερθεί ότι είναι η δουλειά των ρωσικών κυβερνητικών υπηρεσιών την Τρίτη από το CrowdStrike, την εταιρεία ασφάλειας του κυβερνοχώρου προσλήφθηκε από την DNC για να διερευνήσει την παραβίαση των δεδομένων.

Στη συνέχεια, ο Guccifer 2 χλεύασε τη σταθερή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο λέγοντας ότι,

“Το CrowdStrike ανακοίνωσε ότι οι DNC servers είχαν χακαριστεί από τις « σοφιστικές » ομάδες hacker. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η εταιρεία εκτιμάει τις ικανότητές μου τόσο πολύ! Αλλά στην πραγματικότητα, ήταν εύκολο, πολύ εύκολο.”

Το CrowdStrike επιμένει με την αρχική ανάλυση της ότι πίσω από την επίθεση ήταν hackers από την ρωσική κυβέρνηση. Σε μια δημοσίευση τους νωρίτερα αναφέρουν:

“Στις 15 Ιουνίου του 2016 σε ένα blog post που δημοσιεύτηκε στο WordPress από ένα άτομο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Guccifer 2,0 διεκδικώντας τα εύσημα για την παραβίαση στην Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, παρουσιάζει έγγραφα που φαίνεται να προέρχονται από την DNC..

Το αν αυτή η δημοσίευση δεν αποτελεί μέρος μιας ρώσικης καμπάνιας παραπληροφόρησης, το διερευνούμε μέσω της αυθεντικότητας και της προέλευσης των εγγράφων.
Παρόλα αυτά, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τα ευρήματά μας σχετικά με τη συμμετοχή της ρωσικής κυβέρνησης, τμήματα της οποίας έχουν τεκμηριωθεί για το κοινό και για την μεγαλύτερη κοινότητα security. “

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS