ΑρχικήsecurityΤι είναι οι White Hat, Grey Hat και Black Hat Hacker;

Τι είναι οι White Hat, Grey Hat και Black Hat Hacker;

Η μεγάλη μάχη μεταξύ της Apple και του FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone 5C του τρομοκράτη του San Bernardino είδε επιτέλους λύση. Η Washington Post ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι το FBI εισέβαλε στο iPhone του σκοπευτή του San Bernardino χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες επαγγελματιών Hacker, που ονομάζονται «Grey Hat».

Τι είναι οι White Hat, Grey Hat και Black Hat Hacker;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πλήρωσε στους Hacker ένα εφάπαξ, για να βρουν ένα «άγνωστο ελάττωμα λογισμικού» ή ένα zero-day ελάττωμα στο λογισμικό του iOS 9 στο κινητό που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Οι νέες πληροφορίες στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα κομμάτι του Hardware που βοήθησε το FBI να σπάσει τον τετραψήφιο προσωπικό αριθμό αναγνώρισης του iPhone χωρίς να πυροδοτηθεί το χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Υπάρχουν τρία είδη hackers: οι White Hat, οι Grey Hat και οι Black Hat.

Ένας hacker είναι κάποιος που αναζητά και αξιοποιεί τις αδυναμίες σε ένα σύστημα υπολογιστή ή δίκτυο υπολογιστών. Μπορεί να υποκινείται από ένα πλήθος λόγων, όπως είναι το κέρδος, η διαμαρτυρία, η πρόκληση, η απόλαυση, ή να αξιολογήσει τις εν λόγω αδυναμίες για να βοηθήσει στην άρση τους.

White Hat hackers γνωστοί και ως ethical hackers

Είναι ερευνητές ασφαλείας ή σπάνε ασφάλειες για μη-κακόβουλους λόγους, είτε για να δοκιμάσουν το δικό τους σύστημα ασφαλείας, να πραγματοποιήσουν δοκιμές διείσδυσης ή να εκτιμήσουν τις ευπάθειες. Συνήθως ενημερώνουν τον προμηθευτή τη στιγμή που θα ανακαλύψουν μια ευπάθεια στο λογισμικό έτσι ώστε να μπορεί να καθοριστεί το ελάττωμα. Για τον εντοπισμό τυχόν ελαττωμάτων στο λογισμικό, οι εταιρείες πληρώνουν τους White Hat από $ 500 έως πάνω από $ 100.000.

Black Hat hackers γνωστοί και ως εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Θεωρούνται εγκληματίες, που «παραβιάζουν την ασφάλεια ενός υπολογιστή με σκοπό να κάνουν κακό ή για προσωπικό όφελος». Οι Black Hat hackers χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να βρουν ή να αναπτύξουν τρύπες του λογισμικού και να εισβάλουν σε ασφαλή δίκτυα για να καταστρέψουν, να τροποποιήσουν ή να κλέψουν δεδομένα. Πωλούν επίσης πληροφορίες σχετικά με τα κενά ασφαλείας, τα τρωτά σημεία zero day exploits και σε άλλους εγκληματίες για να τα χρησιμοποιήσουν.

Grey Hat hackers λίγο κι από τα δύο

Ένας Grey Hat hacker μπορεί να είναι μόνος του ή μια ομάδα που σερφάρει στο διαδίκτυο και χακάρει ένα σύστημα υπολογιστή με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση του διαχειριστή πως το σύστημά του έχει ένα ελάττωμα ασφαλείας, για παράδειγμα. Στη συνέχεια, μπορεί να προσφερθούν να διορθώσουν το ελάττωμα με αμοιβή. Κανονικά πωλούν ή αποκαλύπτουν zero-day ευπάθειες όχι σε εγκληματίες, αλλά σε κυβερνήσεις-υπηρεσίες επιβολής του νόμου, υπηρεσίες πληροφοριών ή στρατούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS