ΑρχικήinetGoogle Chrome: δεν θα υποστηρίζει παλιές εκδόσεις των Windows και OS X

Google Chrome: δεν θα υποστηρίζει παλιές εκδόσεις των Windows και OS X

O Google Chrome 50 κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα με όχι λιγότερες από 20 βελτιώσεις στην ασφάλεια αλλά όσο αφορά τους χρήστες Windows και Mac η κυκλοφορία αποτελεί σημαντικό ορόσημο!

Google Chrome

Ξεκινώντας από σήμερα, ο Google Chrome δεν υποστηρίζει παλιές εκδόσεις των δύο λειτουργικών συστημάτων και παρόλο που ο browser θα συνεχίσει να λειτουργεί και στα δύο όπως πριν δεν θα υπάρχουν άλλες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε τυχόν ευπάθειες εντοπιστούν στον browser, οι χρήστες στις πλατφόρμες που δεν υποστηρίζονται δεν θα πάρουν κανένα patch κι έτσι μπορεί εύκολα να γίνουν στόχος των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Συγκεκριμένα τα λειτουργικά συστήματα που δεν υποστηρίζονται είναι τα Windows XP και τα Vista και τα Mac OS X 10.6, 10.7, και 10.8. Η Google ανακοίνωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή και οι ίδιες οι εταιρίες, η Microsoft και η Apple δεν τα υποστηρίζουν  ενεργά πλέον.

https://www.secnews.gr/103073/google-chrome-firefox-kai-safari-mplokaroun-to-kickass-torrents/Google Chrome, Firefox και Safari μπλοκάρουν το Kickass Torrents!

“Σε αυτές οι παλαιότερες πλατφόρμες υπάρχει έλλειψη κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας κι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μολυνθούν από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό”, εξήγησε η Google. “Ο Google Chrome θα συνεχίσει να λειτουργεί σε αυτές τις πλατφόρμες αλλά δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις και ενημερώσεις ασφαλείας. Αν είστε ακόμα σε μία από αυτές τις πλατφόρμες σας προτείνουμε να μετακινηθείτε σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα για να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε τις τελευταίες εκδόσεις και τα χαρακτηριστικά του Chrome. “

Για τους χρήστες των Windows XP, οι επιλογές του browser έχουν γίνει όλο και πιο περιορισμένες καθώς ο Google Chrome ακολούθησε τον Internet Explorer που έκανε το ίδιο. Ο Mozilla Firefox συνεχίζει να προσφέρει υποστήριξη για τα Windows XP, το ίδιο και ο Opera, αν και είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι oi προγραμματιστές τους να στραφούν σε νεότερες πλατφόρμες.

Χωρίς αμφιβολία, οι χρήστες εξακολουθούν να τρέχουν παλιές πλατφόρμες αλλά συνιστάται να τις αναβαθμίσουν το συντομότερο δυνατόν, διότι θα μπορούσε εύκολα να γίνουν ευάλωτοι σε επιθέσεις χωρίς τις ενημερώσεις ασφαλείας από τη Microsoft, την Apple και τρίτους προγραμματιστές.

https://www.secnews.gr/103084/qr-code-stin-mple-othoni-tou-thanatou-twn-windows-10/btn-large” variation=”btn-success”]QR code στην “μπλε οθόνη του θανάτου” των Windows 10!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS