ΑρχικήHow ToΥψηλότερες θέσεις στη Google θα καταλαμβάνουν τα mobile-friendly sites

Υψηλότερες θέσεις στη Google θα καταλαμβάνουν τα mobile-friendly sites

-Η Google δίνει στις mobile-friendly ιστοσελίδες ακόμη μεγαλύτερο SEO Boost 

-Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι rensponsive ιστοσελίδες θα εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης ξεκινώντας από τον Μάιο του 2016.

Google - mobile friendly sites
Σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google θα κατατάσσονται πλέον οι mοbile-friendly ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε ότι, αρχής γενομένης από το Μάιο, ο αλγόριθμος κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα παρέχει επιπλέον ώθηση στην ορατότητα των ιστοσελίδων οι οποίες είναι φιλικές προς τις mοbile συσκευές.

Η εταιρεία είχε ήδη ξεκινήσει να κατατάσσει τις mοbile friendly ιστοσελίδες σε υψηλότερες θέσεις της μηχανής αναζήτησης, από τον Απρίλιο του 2015.

Η νέα ενημερωμένη έκδοση τροποποιεί εκ νέου τον αλγόριθμο κατάταξης, έτσι ώστε οι responsive ιστοσελίδες να λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και προβολή σε σχέση με πριν.

Οι ιστοσελίδες που δεν έχουν αναβαθμιστεί και δεν απευθύνονται σε χρήστες κινητών συσκευών, δεν θα υποβιβαστούν στα βάθη του διαδικτύου. Η Google αναφέρει ότι το καλό περιεχόμενο εξακολουθεί να παραμένει καλό περιεχόμενο, και βάσει των ερωτημάτων αναζήτησης των χρηστών οι μη φιλικές προς τα κινητά ιστοσελίδες θα εξακολουθήσουν να έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, εάν παρέχουν σχετικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Ωστόσο το βέλτιστο σενάριο θα ήταν η αναβάθμιση των ιστοσελίδων αυτών προκειμένου να διαθέτουν “responsive design” και το περιεχόμενό τους να προσαρμόζεται σε συσκευές κάθε τύπου.

Yπάρχουν αρκετά διαθέσιμα guidelines σχετικά με τη δημιουργία mobile friendy ιστοσελίδων, όπως τα Web Fundamentals, Ρrinciples of Site Design, και Webmaster Mobile Guide. Επιπλέον ένα καλό εργαλείο για τον έλεγχο της φιλικότητας της ιστοσελίδας προς τις mοbile συσκευές είναι το Mobile-Friendly Test της Google.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS