15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Υψηλότερες θέσεις στη Google θα καταλαμβάνουν τα mobile-friendly sites

-Η Google δίνει στις mobile-friendly ιστοσελίδες ακόμη μεγαλύτερο SEO Boost 

-Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι rensponsive ιστοσελίδες θα εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης ξεκινώντας από τον Μάιο του 2016.

Google - mobile friendly sites
Σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google θα κατατάσσονται πλέον οι mοbile-friendly ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε ότι, αρχής γενομένης από το Μάιο, ο αλγόριθμος κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα παρέχει επιπλέον ώθηση στην ορατότητα των ιστοσελίδων οι οποίες είναι φιλικές προς τις mοbile συσκευές.

Η εταιρεία είχε ήδη ξεκινήσει να κατατάσσει τις mοbile friendly ιστοσελίδες σε υψηλότερες θέσεις της μηχανής αναζήτησης, από τον Απρίλιο του 2015.

Η νέα ενημερωμένη έκδοση τροποποιεί εκ νέου τον αλγόριθμο κατάταξης, έτσι ώστε οι responsive ιστοσελίδες να λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και προβολή σε σχέση με πριν.

Οι ιστοσελίδες που δεν έχουν αναβαθμιστεί και δεν απευθύνονται σε χρήστες κινητών συσκευών, δεν θα υποβιβαστούν στα βάθη του διαδικτύου. Η Google αναφέρει ότι το καλό περιεχόμενο εξακολουθεί να παραμένει καλό περιεχόμενο, και βάσει των ερωτημάτων αναζήτησης των χρηστών οι μη φιλικές προς τα κινητά ιστοσελίδες θα εξακολουθήσουν να έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης, εάν παρέχουν σχετικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Ωστόσο το βέλτιστο σενάριο θα ήταν η αναβάθμιση των ιστοσελίδων αυτών προκειμένου να διαθέτουν «responsive design» και το περιεχόμενό τους να προσαρμόζεται σε συσκευές κάθε τύπου.

Yπάρχουν αρκετά διαθέσιμα guidelines σχετικά με τη δημιουργία mobile friendy ιστοσελίδων, όπως τα Web Fundamentals, Ρrinciples of Site Design, και Webmaster Mobile Guide. Επιπλέον ένα καλό εργαλείο για τον έλεγχο της φιλικότητας της ιστοσελίδας προς τις mοbile συσκευές είναι το Mobile-Friendly Test της Google.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *