ΑρχικήinetΔημιουργήστε ένα καλύτερο πορτοφόλι Bitcoin

Δημιουργήστε ένα καλύτερο πορτοφόλι Bitcoin

bitcoin-wallet

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των χρηστών Bitcoin είναι ότι μια μέρα θα ξυπνήσουν και θα βρουν το εικονικό πορτοφόλι τους άδειο, που σημαίνει ότι κάποιος, με κάποιο τρόπο, έχει καταφέρει να αποκαλύψει το ιδιωτικό κλειδί του χρήστη. Ένα ιδιωτικό κλειδί Bitcoin είναι ένας μυστικός αριθμός που λειτουργεί ως ένα είδος ανιχνεύσιμου “εισιτηρίου”, επιτρέποντας τη δαπάνη των κερμάτων που υπάρχουν στο αντίστοιχο πορτοφόλι.

Από το 2010, φαίνεται να έχουν κλαπεί περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, με περίπου το 6,6% του συνόλου των Bitcoin σε κυκλοφορία, να είναι στην κατοχή κάποιου που τα έκλεψε. Με στατιστικές, όπως αυτή, είναι φυσικό οι χρήστες των Bitcoin να ανησυχούν για την ασφάλεια του ιδιωτικού κλειδιού τους.

Σε ομιλία του στο HITB 2014 στη Μαλαισία, ερευνητής ασφάλειας και κρυπτογράφος, ο Filippo Valsdora διερευνά πώς οι αδύναμες υπογραφές, αν εντοπιστούν στο blockchain των Bitcoin, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαλύψουν τα ιδιωτικά κλειδιά των ανυποψίαστων χρηστών. Στην ομιλία του τόνισε όχι μόνο το πώς μπορεί και έχει αξιοποιηθεί το σφάλμα στις υπογραφές, αλλά και τρόπους τους οποίους οι πάροχοι Bitcoin wallet μπορούν να σχεδιάσουν για την πρόληψη περιστατικών παραβίασης, μειώνοντας τις πιθανότητες παραβίασης του ιδιωτικού κλειδιού. Διέθεσε επίσης μια λίστα από Bitcoin πορτοφόλια που έχουν αποδειχθεί ότι είναι το ασφαλέστερα, χρησιμοποιώντας ασφαλέστερες διεργασίες ECDSA.

Περισσότερα εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS