ΑρχικήsecurityΡυθμιστές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλαν πρόστιμο στη Google

Ρυθμιστές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλαν πρόστιμο στη Google

Google
Οι ρυθμιστικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Ολλανδία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι επέβαλαν μια “στοιχειώδη χρηματική ποινή” κατά της Google για παραβίαση της ολλανδικής νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, η οποία θα μπορούσε να φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ (18,7 εκατομμύρια δολάρια).

Η Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) σημειώνει συγκεκριμένα ότι το 2012 οι όροι της Gοοgle, οι οποίοι επιτρέπουν στην εταιρεία να ενοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών σε πολλαπλές υπηρεσίες (Gmail, YouTube και άλλες), είναι αντίθετοι με το ολλανδικό δίκαιο.

Πριν από πάνω από ένα χρόνο, η Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) εντόπισε τη νομική παράβαση της Gοοgle, αλλά δεν εξήγησε τη μεγάλη καθυστέρηση στην επιβολή των οικονομικών κυρώσεων.

“Η Gοοgle μας πιάνει σε ένα αόρατο ιστό που περιέχει προσωπικά δεδομένα χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να ζητάει τη συναίνεσή μας”, ανέφερε σε μια δήλωση ο Jacob Kohnstamm, πρόεδρος της ολλανδικής DPA. “Αυτό είναι σε εξέλιξη από το 2012 και ελπίζουμε ότι η υπομονή μας δεν θα δοκιμαστεί περαιτέρω”.

Ένας εκπρόσωπος της Google παρείχε μια δήλωση.

«Είμαστε απογοητευμένοι με την εντολή της Ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, καθώς έχουμε ήδη κάνει μια σειρά από αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες τους,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gοοgle, Aaron Stein στην Ars. “Ωστόσο, έχουμε πρόσφατα μοιραστεί με την ομάδα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάποιες προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές και ανυπομονούμε να συζητήσουμε μαζί τους σύντομα”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS