ΑρχικήinetΜεγάλη κομπίνα με συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας – Σπείρα διακινούσε κινητά με πλαστά...

Μεγάλη κομπίνα με συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας – Σπείρα διακινούσε κινητά με πλαστά στοιχεία

kinita

– Εξετάζεται το ενδεχόμενο πολλοί κακοποιοί να έχουν προμηθευτεί αυτές τις συνδέσεις
– Θα γίνουν έρευνες και στις φυλακές
– Η διάθεση των κινητών γινόταν μέσω τριών καταστημάτων στην Αθήνα
– Συνελήφθησαν 6 άτομα, ιδιοκτήτης καταστήματος και υπάλληλοι
– Αναζητούνται οι ιδιοκτήτες των άλλων 2 καταστημάτων 

Σπείρα που διακινούσε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων κατόχων και χρηστών, μέσω τριών καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Από την ασφάλεια ερευνάται το ενδεχόμενο πολλές από τις συνδέσεις αυτές να έχουν καταλήξει σε εγκληματικές ομάδες ενώ φαίνεται να έχουν διακινηθεί ακόμα και μέσα στις φυλακές με παράνομο τρόπο.

Ήδη, στο στόχαστρο της Ασφάλειας έχουν μπει συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν σχέση με εγκληματικές ομάδες. Ερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοια κινητά για την εγκληματικές ενέργειες ακόμη και απαγωγών.

[quote]Η διακίνηση γινόταν μέσω 3 καταστημάτων, που διατηρούσε η σπείρα, στο κέντρο της Αθήνας[/quote]

Συνελήφθησαν 6 μέλη της σπείρας. Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς (27, 30 και 46 ετών), έναν 26χρονο Έλληνα, και δύο Ελληνίδες (24 και 41 χρόνων). Ο 46χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του ενός από τα 3 καταστήματα και οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Αναζητούνται ακόμα δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 43 ετών, ιδιοκτήτες των άλλων 2 καταστημάτων, καθώς και αυτοί που προμήθευαν τους συλληφθέντες με πακέτα σύνδεσης και άγνωστος αριθμός αποδεκτών.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Μετά από πολυήμερες έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθηνάς τα τρία καταστήματα, τα οποία διακινούσαν τα εν λόγω πακέτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προμηθεύονταν τα πακέτα, χωρίς παραστατικά και τα πουλούσαν χωρίς την απαιτούμενη ταυτοποίηση των στοιχείων κατόχων και χρηστών και χωρίς να πραγματοποιούν ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας κατά τη μεταβίβαση από τον αρχικό συνδρομητή ενεργοποίησης στον τελικό χρήστη.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τέτοιου είδους συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με στοιχεία κατόχου υπαρκτά ή ανύπαρκτα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς, χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 215 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 5.355 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsit.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS