ΑρχικήHow ToΠώς να προστατέψετε το Smartphone σας από την υπερθέρμανση

Πώς να προστατέψετε το Smartphone σας από την υπερθέρμανση

Smartphone-overheating

Όλοι αγαπούν το smartphone τους, γιατί είναι στην πραγματικότητα “ο σύντροφο της ζωής τους». Αλλά ένα τηλέφωνο που υπερθερμαίνεται μόνο με λίγα λεπτά χρήσης (ή ώρες, καθώς περνούν σαν λεπτά όταν ξεχνιόμαστε), δεν είναι ποτέ μια καλή επιλογή για να το μεταφέρουμε μαζί μας.

Δεν είναι μόνο ότι ένα υπερθερμασμένο Smartphone είναι άβολο στη χρήση αλλά ενέχει και άλλες απειλές, όπως να εκραγεί ξαφνικά. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικά κοινά λάθη που κάνουμε και συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του smartphone μας. Και πώς μπορεί αυτά να προληφθούν.

1.Κακή μπαταρία

Πάντα συνίσταται να αλλάζετε τη μπαταρία σας μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αλλά οι περισσότεροι χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους με την παλιά μπαταρία μέχρι να αδειάσει εντελώς. Μια παλιά μπαταρία παρέχει ελαφρώς λιγότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται, αλλά αυτή η διαφορά είναι τόσο μικρή ώστε να περνά απαρατήρητη. Ο επεξεργαστής του τηλεφώνου σας προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτή τη διαφορά, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένο φορτίο.

Αυτό το φορτίο στον επεξεργαστή οδηγεί σε αυξημένο φορτίο στη μπαταρία και αυτός ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι ένα σημείο όπου το τηλέφωνό σας είναι τόσο ζεστό που μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι και είστε αναγκασμένοι να κάνετε παύση.

2.Ζημιά που προκαλείται από το νερό

Συνήθως, όλοι μας να ακούμε τραγούδια, ενώ κάνουμε ντους. Η υπερθέρμανση και τα προβλήματα ενέργειας, παρουσιάζονται κυρίως με την έκθεση στο νερό. Εντοπίστε το LDI (Liquid Damage Indicator) αυτοκόλλητο στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα που να σχετίζεται με την υγρασία ή ζημιά από νερό.

3.Ακατάλληλος εξαερισμός

Αυτό είναι επίσης ένας παράγοντας. Όπως και κάθε άλλη συσκευή, το Smartphone σας χρειάζεται επίσης κατάλληλο χώρο για να λειτουργήσει. Η υπερθέρμανση είναι μια από τις συνέπειες της μη διαθεσιμότητας επαρκούς εξαερισμού. Μέχρι μια ορισμένη θερμοκρασία, το smartphone σας θερμαίνεται αργά, αλλά μετά από ένα κατώτατο όριο, η θέρμανση επιταχύνεται. Μια εφαρμογή παρακολούθησης θα κρατήσει τη θερμοκρασία υπό έλεγχο και θα ξέρετε πότε να κάνετε ένα διάλειμμα για να κρατήσετε δροσερό το τηλέφωνό σας.

4.Έντονη Χρήση και Multitasking

Πολλαπλές διεργασίες που τρέχουν ταυτόχρονα, θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αφήνοντας περιττές διαδικασίες να τρέχουν θα κάνουν όχι μόνο πιο αργό το smartphone σας, αλλά και θα το ζεστάνουν. Είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές διαχείρισης συσκευής μνήμης RAM, όπως το CCleaner.

5.Η συνεχής χρήση

Δώστε στο κινητό σας ένα διάλειμμα. Απενεργοποιείστε το Smartphone σας μια φορά σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποτρέψετε τη συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων και να κάνετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί ομαλά. Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας ώστε να απενεργοποιείται αυτόματα. Για αυτό πηγαίνετε στις ρυθμίσεις >> Προγραμματισμένο Power On & Off και ρυθμίστε τους χρόνους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS