ΑρχικήsecurityΝέα Windows ransomware εκστρατεία χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό ως δόλωμα

Νέα Windows ransomware εκστρατεία χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό ως δόλωμα

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, επιτίθενται σε στόχους υγειονομικής περίθαλψης με μια νέα και επικίνδυνη εκστρατεία ransomware των Windows.

Στις αρχές Μαρτίου, σας προειδοποιήσαμε πως η νέα απειλή ransomware των Windows κρύβεται και δεν εντοπίζεται εύκολα. Αυτή η απειλή ήταν το NetWalker και τώρα χρησιμοποιείται από εγκληματικές ομάδες στον κυβερνοχώρο, οι οποίες αξίζουν αληθινά το επίθετο του cyberscum, ως το payload των phishing επιθέσεων. Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) απευθύνονται σε αυτούς στον τομέα της υγείας.

Οι εγκληματικές ομάδες στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό COVID-19 για να βγάλουν χρήματα.

Ορισμένες εγκληματικές ομάδες στον κυβερνοχώρο υποσχέθηκαν να μην στοχεύουν οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης του κορωνοϊού. Όμως αυτές οι εγκληματικές ομάδες των DoppelPaymer και Maze ransomware, δεν δήλωσαν ότι θα σταματήσουν να επιτίθενται σε όλους τους άλλους. Οι εγκληματικές ομάδες του κυβερνοχώρου οδηγούνται από την απληστία και θα χρησιμοποιήσουν οποιεσδήποτε μεθόδους μπορούν για να φτάσουν στο να συγκεντρώσουν τα περισσότερα κέρδη. Αυτό ήταν πολύ εμφανές, όπως επιβεβαίωσε το FBI όταν προειδοποίησε για μια σημαντική άνοδο στις απάτες με πρόφαση τον κορωνοϊό COVID-19, με τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό να είναι πιο συχνός.

Η νέα καμπάνια του NetWalker χρησιμοποιεί δόλωμα τον κορωνοϊό για να προσελκύσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Σύμφωνα με το Bleeping Computer, αυτή η νέα καμπάνια NetWalker εντοπίστηκε από το MalwareHunterTeam. Το NetWalker είναι η πιο πρόσφατη παραλλαγή του γνωστού ως απειλή Mailto ransomware. Είναι γνωστό για επιθέσεις κυρίως κυβερνητικών οργανισμών και επιχειρησιακών στόχων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Vitali Kremez, επικεφαλή του SentinelLabs και ειδικού για τη διερεύνηση πολύπλοκων κυκλωμάτων στον κυβερνοχώρο, η νέα καμπάνια NetWalker χρησιμοποιεί όχι μόνο email σχετικά με τον κορωνοϊό (Coronavirus), αλλά επιτίθεται ενεργά σε στόχους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς το NetWalker έπληξε ήδη την κοινότητα δημόσιας υγείας Champaign Urbana (CHUPD) στο Ιλινόις νωρίτερα αυτό το μήνα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS