ΑρχικήTop PicksTop Free Software και υπηρεσίες για ασφαλέστερη εργασία από το σπίτι

Top Free Software και υπηρεσίες για ασφαλέστερη εργασία από το σπίτι

Ως απάντηση στην επιδημία του κορωνοϊού Corovavirus (COVID-19), πολλές επιχειρήσεις ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως. Αυτό, ωστόσο, φέρνει νέες προκλήσεις στο χώρο εργασίας, καθώς οι χρήστες προσαρμόζονται στα video meetings, στην κοινή χρήση της οθόνης και στη χρήση εργαλείων απομακρυσμένης συνεργασίας. Για να βοηθήσουν την κατάσταση, πολλοί προγραμματιστές software και πάροχοι υπηρεσιών έχουν αρχίσει να προσφέρουν free άδειες ή βελτιωμένες εκδόσεις του software και των υπηρεσιών τους.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια λίστα με όλες τις free αναβαθμίσεις σε υπηρεσίες και άδειες software που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού.

Adobe

Για τους σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του K-12 στους οποίους προσφέρονται επί του παρόντος εφαρμογές Adobe Creative Cloud στους φοιτητές και τους υπαλλήλους τους, η Adobe προσφέρει τώρα δωρεάν πρόσβαση στο σπίτι στις εφαρμογές, αν το ζητήσει ο οργανισμός. Η πρόσβαση αυτή θα είναι διαθέσιμη δωρεάν μέχρι τις 31 Μαΐου 2020.

“Ξεκινώντας από σήμερα, παρέχουμε σε όλους τους θεσμικούς πελάτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του K-12 παγκοσμίως – οι οποίοι σήμερα διαθέτουν εφαρμογές Creative Cloud σε φοιτητές που συνδέονται μέσω εργαστηρίων στην πανεπιστημιούπολη – την δυνατότητα να ζητούν προσωρινή πρόσβαση στο σπίτι για τους σπουδαστές τους καθώς και εκπαιδευτές, οι οποίες θα παραχωρηθούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 χωρίς επιπλέον κόστος, για να μάθετε περισσότερα και να ζητήσετε πρόσβαση, πατήστε εδώ.

Για τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, η Adobe προσφέρει επίσης free πρόσβαση στη λύση διασκέψεων Adobe Connect μέχρι την 1η Ιουλίου 2020.

AT&T

Σύμφωνα με μια αναφορά του Vice, η AT & T αναστέλλει τα ανώτατα όρια δεδομένων ευρείας ζώνης κατά τη διάρκεια της επιδημίας  του κορωνοϊού.

Cisco

Η Cisco αλλάζει το δωρεάν λογισμικό συνάντησης Webex έτσι ώστε να υποστηρίζει απεριόριστη χρήση, υποστηρίζει έως και 100 άτομα ανά meeting και έχει dial-in διαθεσιμότητα.

Για επιχειρήσεις που δεν είναι επί του παρόντος πελάτες της, η Cisco προσφέρει επίσης free trial 90 ημερών.

Cloudflare

Η Cloudflare έχει κάνει την υπηρεσία Cloudflare for Teams δωρεάν για μικρές επιχειρήσεις για τουλάχιστον έξι μήνες.

Χρησιμοποιώντας το Cloudflare για ομάδες, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικούς πόρους μιας εταιρείας χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές VPN.

Discord

Η Discord έχει βελτιώσει την δωρεάν υπηρεσία Go Live streaming, έτσι ώστε να μπορεί πλέον να υποστηρίζει 50 ταυτόχρονους χρήστες και όχι 10.

«Θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο για να βοηθήσουμε, έτσι αλλάζουμε προσωρινά το όριο για το Go Live σε 50 άτομα κάθε φορά, από τα 10. Το Go Live είναι δωρεάν προς χρησιμοποίηση και επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν απευθείας ή να προβάλλουν εφαρμογές από έναν υπολογιστή ενώ άλλοι χρήστες θα παρακολουθούν σε οποιαδήποτε συσκευή – οπότε οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα μάθημα, οι συνάδελφοι μπορούν να συνεργαστούν “, δήλωσε η Discord.

Google

Η Google παρέχει στους πελάτες της G Suite και της G Suite for Education free πρόσβαση στις λειτουργίες Hangouts Meet-Conferencing.

Αυτό περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Μεγαλύτερα meetings για μέχρι 250 συμμετέχοντες ανά κλήση
  • Live streaming για έως και 100.000 θεατές σε ένα domain
  • Η δυνατότητα εγγραφής των meetings και αποθήκευση τους στο Google Drive

Instant Housecall

Οι συνδρομητές του Instant Housecall μπορούν τώρα να δημιουργήσουν δευτερεύοντες λογαριασμούς (subaccounts) που επιτρέπουν σε απομακρυσμένους εργαζόμενους να δουλεύουν από τον εταιρικό υπολογιστή τους. Η προσφορά αυτή θα είναι διαθέσιμη έως ότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίσει το τέλος της πανδημίας.

Logmein

Το LogMeIn παρέχει ένα δωρεάν κιτ έκτακτης ανάγκης για εργασία από απόσταση, το οποίο δίνει δωρεάν άδεια χρήσης του GoToMeeting σε όλη την περιοχή, για να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση των meeting για τους απομακρυσμένους εργαζομένους.

“Ξεκινώντας από σήμερα, θα προσφέρουμε στους κρίσιμους παρόχους υπηρεσιών πρώτης γραμμής δωρεάν χρήση του LogMeIn για 3 μήνες μέσω της διαθεσιμότητας των «Emergency Remote Work Kits». Τα πακέτα αυτά θα περιλαμβάνουν λύσεις για meetings και τηλεδιάσκεψη, webinars και εικονικές εκδηλώσεις, υποστήριξη IT και διαχείριση απομακρυσμένων συσκευών και εφαρμογών των εργαζομένων, καθώς και απομακρυσμένη πρόσβαση σε συσκευές σε πολλές τοποθεσίες, για παράδειγμα, το κιτ επείγουσας απομακρυσμένης εργασίας “Meet” θα παρέχει στις επιλέξιμες οργανώσεις δωρεάν άδεια χρήσης του GoToMeeting για 3 μήνες, “δήλωσε ο Bill Wagnar, Διευθύνων Σύμβουλος της LogMeIn.

Loom

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο Loom ανακοίνωσε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου του 2020 θα παράσχει αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά:

  • Κατάργηση το όριο εγγραφής στο free plan – αυτό που ήταν 25 είναι τώρα απεριόριστο
  • Έκπτωση της τιμής του Loom Pro στο μισό – από $ 10 / μήνα είναι τώρα $ 5 / μήνα
  • Επεκτείνετε όλες τις δοκιμές του Loom Pro από 14 έως 30 ημέρες

Microsoft

Η Microsoft μετατρέπει την χρήση του Microsoft Teams σε δωρεάν για τους επόμενους έξι μήνες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που επιλέγουν τον απομακρυσμένο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

“Στη Microsoft, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών, των εταίρων και των κοινοτήτων είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Με τη διάθεση του Microsoft Teams σε όλους δωρεάν για έξι μήνες, ελπίζουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία και ασφάλεια διευκολύνοντας την απομακρυσμένη εργασία, “Η Microsoft EVP και ο Πρόεδρος JP Courtois δήλωσαν στο Twitter.

Splashtop

Η Splashtop προσφέρει δωρεάν άδειες 60 ημερών στο software απομακρυσμένης πρόσβασης Business Access.

TechSmith

Η TechSmith δίνει δωρεάν άδειες στο software λήψης οθόνης TechSmith Snagit και στο λογισμικό TechSmith Video Review μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

“Το εργαλείο καταγραφής οθόνης TechSmith Snagit και η πλατφόρμα ασύγχρονης συνεργασίας μας, το TechSmith Video Review, θα διατεθούν δωρεάν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2020 σε κάθε οργανισμό που την χρειάζεται”, ανακοίνωσε η TechSmith.

Για τους υπάρχοντες πελάτες των προϊόντων TechSmith Relay ή Video Review, η TechSmith παρέχει δωρεάν αυξημένη χρήση χωρίς χρέωση.

Zoho

Το Zoho προσφέρει τώρα δωρεάν πρόσβαση στη σουίτα software απομακρυσμένης εργασίας έως την 1η Ιουλίου 2020.

Zoom

Για τους ανθρώπους στην Κίνα, το Zoom έχει βελτιώσει τη βασική (δωρεάν) άδεια αφαιρώντας το όριο των 40 λεπτών για το meeting.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS