ΑρχικήbusinessTCL: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα "τρελό" τριπλό πτυσσόμενο κινητό!

TCL: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα “τρελό” τριπλό πτυσσόμενο κινητό!

TCL τρελό τριπλό πτυσσόμενο κινητόΤον Οκτώβριο του 2019 η πρωτότυπη ιδέα της TCL για ένα “τρελό” τριπλό πτυσσόμενο κινητό βρισκόταν σε προκαταρκτικό στάδιο. Η ιδέα είχε αρχίσει ήδη να υλοποιείται, με το “DragonHinge” να της επιτρέπει να “ανοίγεται” σε πολλές κατευθύνσεις, ωστόσο έλειπε μία οθόνη εργασίας. Ενώ το “τρελό” υβριδικό κινητό-tablet είναι ήδη αρκετά πρωτότυπο, εξακολουθεί να εξελίσσεται σε μία λειτουργική συσκευή. Συγκεκριμένα, όταν οι χρήστες ανοίγουν πλήρως τη συσκευή, έχουν ένα tablet 10 ιντσών με μεγάλη πλαστική οθόνη. Μπορούν να το διπλώσουν έτσι ώστε να παραμένουν ανοιχτές μόνο δύο οθόνες, ενώ το τμήμα που δεν χρησιμοποιείται μπορεί είτε να αφαιρεθεί είτε να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της υπόλοιπης συσκευής.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μόνο μία οθόνη, όπως γίνεται και στις παραδοσιακές συσκευές κινητών τηλεφώνων. Αυτή η συσκευή χωρίζεται σε τρία μέρη, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει μια οθόνη 6,65 ιντσών και τη δική του μπαταρία. Όταν κάποιος διπλώνει και τα τρία μέρη, το πάχος της συσκευής αυξάνεται και δίνει την αίσθηση ότι είναι τρία τηλέφωνα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Εκτελώντας Android, η συσκευή προσαρμόζεταο σε κάθε άνοιγμα και κλείσιμο της οθόνης, αλλά παρατηρείται καθυστέρηση κατά τη αλλαγή των τρόπων λειτουργίας, πράγμα που δεν είναι περίεργο για μία τέτοια συσκευή. Είναι σαφές ότι αυτή η συσκευή δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Fold ή το Huawei Mate XS.TCL τρελό τριπλό πτυσσόμενο κινητό tablet

Ο Stefan Streit, γενικός διευθυντής της TCL για το παγκόσμιο μάρκετινγκ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η, προς το παρόν, ανώνυμη συσκευή είναι μία από τις τρεις πρωτότυπες ιδέες πάνω στις οποίες πειραματίζεται αυτή την περίοδο η TCL καθώς η εταιρεία θέλει να εισέλθει στην παγκόσμια τηλεφωνική αγορά με δικό της εμπορικό σήμα. Η TCL είναι πιο γνωστή στις ΗΠΑ για την ποιότητα των τηλεοράσεών της.

Άλλες ιδέες της TCL περιλαμβάνουν μια clamshell συσκευή την οποία παρουσίασε η εταιρεία στο CES τον Ιανουάριο και μία slideable τροχοφόρα AMOLED οθόνη που χρησιμοποιεί έναν κινητήρα για να επεκτείνει την οθόνη από τις 6,75 ίντσες στις 7,8 ίντσες. O Streit επισημαίνει ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την Google για τη βελτιστοποίηση του Android για τα πολλά αναδιπλούμενα στοιχεία.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε και εάν θα είναι διαθέσιμες οι συγκεκριμένες συσκευές στην αγορά, αν και o Streit αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει κάποιo είδος πτυσσόμενης συσκευής το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τέλος, η TCL ανακοίνωσε στο CES ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πιο παραδοσιακό τηλέφωνο που ονομάζεται 10 Pro στις ΗΠΑ μέσα στο 2020.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS