ΑρχικήinetΤαϊβάν: «ηλεκτρονικός φράχτης» βάζει τους πολίτες σε καραντίνα!

Ταϊβάν: «ηλεκτρονικός φράχτης» βάζει τους πολίτες σε καραντίνα!

Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει την επέλασή της, η κυβέρνηση της Ταϊβάν δημιούργησε ένα είδος «ηλεκτρονικού φράχτη»που βασίζεται στο GPS των κινητών, προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, εκμεταλλεύονται τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν μπει σε καραντίνα, ώστε να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Η Ταϊβάν ωστόσο είναι η πρώτη χώρα που δημιούργησε αυτό το σύστημα εντοπισμού μέσω τηλεφώνου.

Σύστημα εντοπισμού μέσω τηλεφώνου

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η τοποθεσία των smartphone παρακολουθείτε συνεχώς, έτσι ώστε η αστυνομία και οι τοπικές αρχές να ειδοποιούνται όταν ένας πολίτης που κανονικά είναι σε καραντίνα, προσπαθεί να βγει από το σπίτι του ή να απενεργοποιήσει τη συσκευή του.

Μέσα σε 15 λεπτά μετά την ειδοποίηση, οι αρχές επικοινωνούν με αυτούς τους πολίτες ή επισκέπτονται την κατοικία τους. Επιπλέον η αστυνομία καλεί τηλεφωνικά δύο φορές τη μέρα, για να βεβαιωθεί ότι οι χρήστες δεν αφήνουν τις συσκευές τους σπίτι ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίζουν.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Cyber ​​Security της Ταϊβάν, Jyan Hong-Wei, ο οποίος συνεργάζεται με εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την επιβολή της καραντίνας, δήλωσε: «Ο στόχος είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να τριγυρνούν και να εξαπλώνουν τη μόλυνση».

Προβληματισμοί για την ιδιωτική ζωή

Οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας, έχουν οδηγήσει σε αυστηρότερες πολιτικές σχετικά με την πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο το σύστημα αυτό στην Ταϊβάν δεν αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερες επικρίσεις προς το παρόν. Η χωρά μετρά περίπου 108 κρούσματα μέχρι τώρα, έναν αριθμό που θεωρείται μηδαμινός σε σχέση με τα πάνω από 80.000 κρούσματα της γειτονικής Κίνας.

Μια αεροσυνοδός στην Ταϊπέι, η οποία τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στην Ευρώπη, δήλωσε ότι οι αρχές την επέπληξαν όταν ένα πρωί δεν απάντησε στο τηλεφώνημα ελέγχου που της έκαναν επειδή κοιμόταν.

“Μου είπαν ότι η αστυνομία θα έρθει σπίτι μου αν δεν απαντήσω σε ένα ακόμα τηλεφώνημα”, λέει η γυναίκα που ονομάζεται Xiaomei. “Με αντιμετωπίζουν σαν κρατούμενη.”

Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες καραντίνας μπορεί να πληρώσουν πρόστιμα ύψους T $ 1 εκατομμυρίου ($ 32.955).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS