ΑρχικήsecuritySafari browser: Στοιχεία για τις ευπάθειες που διορθώθηκαν πρόσφατα

Safari browser: Στοιχεία για τις ευπάθειες που διορθώθηκαν πρόσφατα

Safari Η ερευνητική ομάδα της Google δημοσίευσε μια έκθεση, στην οποία αναφέρει ότι πριν λίγους μήνες ανακαλύφθηκαν ευπάθειες ασφαλείας στον web browser της Apple, Safari. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ευπάθειες θα μπορούσαν να επιτρέψουν την παρακολούθηση της διαδικτυακής συμπεριφοράς των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος εκμεταλλευόταν τις ευπάθειες, θα μπορούσε να δει όλες τις δραστηριότητες του χρήστη, τα site που επισκέπτεται κλπ.

Οι ευπάθειες εντοπίστηκαν σε ένα εργαλείο του Safari browser, το οποίο είναι σχεδιασμένο για την ενίσχυση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, λόγω των ευπαθειών, τρίτες εταιρείες μπορούσαν να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την περιήγηση και όλες τις κινήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο.

Η έκθεση των ερευνητών αναφέρει ότι οι ευπάθειες του Safari έδιναν τη δυνατότητα στους hackers να παρακολουθήσουν το ιστορικό αναζήτησης και τη δραστηριότητα των χρηστών, ενώ επέτρεπαν και στα websites να παρακολουθούν τους χρήστες. Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι οι ευπάθειες εντοπίστηκαν στο χαρακτηριστικό Intelligent Tracking Prevention (ITP) της Apple, που εισήχθη στον Safari το 2017.

Η Google έκανε την εξής δήλωση: “Εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό με εταιρείες της τεχνολογικής βιομηχανίας για να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με πιθανές ευπάθειες και να προστατεύουμε τους χρήστες μας. Οι ερευνητές μας συνεργάστηκαν στενά με την Apple γι’ αυτό το θέμα. Η έκθεση που δημοσίευσαν οι ερευνητές μας, εξηγεί τα ευρήματά μας ώστε να μπορούν όλοι να επωφεληθούν από αυτά”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Google ενημέρωσε την Apple, για τις ευπάθειες, στον Safari τον περασμένο Αύγουστο. Το Δεκέμβριο, ένας μηχανικός της Apple δήλωσε σε ένα blog post ότι η εταιρεία διόρθωσε τις ευπάθειες. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Apple κλήθηκε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και χθες και επιβεβαίωσε ότι τα σφάλματα που βρήκε η Google έχουν διορθωθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS